Newsbit

Stellar koers, XLM koers

Stellar Lumens (XLM) meer dan verdubbeld in waarde

Stellar koers, XLM koers

De waarde van Stellar Lumens (XLM) is in de afgelopen 24 uur wederom met ruim 60% omhoog geschoten. Hierdoor is 1 XLM nu bijna $0.21 per stuk waard. XLM’s prijs schoot omhoog nadat de ontwikkelaars ervan een nieuwe, maar belangrijke upgrade aan hebben gekondigd.


Upgrade is nu uitgevoerd

De upgrade, met de naam ‘Protocol 15’ is nu officieel uitgevoerd, waardoor 2 nieuwe functies geïntroduceerd zijn. Het doel van deze functies? Het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid van apps op het gehele netwerk.

Na dit bekend werd, is de prijs van XLM enorm gestegen. Momenteel leidt XLM de top 100 cryptocurrencies in hoogste wekelijkse winsten, met een stijging van ruim 144% op het moment dat dit artikel gepubliceerd is. Hiermee overtreft het Ripple’s XRP-munt, die momenteel ruim 126% in waarde is gestegen in een week tijd.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij de cryptocurrency exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Verlagen kosten betalingen

In juli 2014 werd Stellar gevorkt uit het protocol van Ripple Labs. Het project wordt door Jed McCaleb geleid en heeft als doel om grensoverschrijdende betalingen aanzienlijk in kosten te verlagen, door gebruik te maken van de blockchain technologie. Stellar richt zich voornamelijk op de regio’s en gebieden in de wereld waar toegang tot traditionele financiële diensten niet bestaat, of voor het grootste gedeelte van de bevolking onbetaalbaar is.

Door de nieuwe upgrade uit te rollen, worden voor ontwikkelaars een aantal pijnpunten opgelost. Hiernaast wordt de veiligheid van het gehele netwerk verbeterd. Ontwikkelaars kunnen nu eenvoudiger betere gebruikservaringen maken, dit zonder de voordelen van de blockchain technologie, waaronder snelheid en prijs efficiëntie, te verliezen.

Stellar, het bedrijf achter de cryptocurrency, is een nieuwe samenwerking gestart met ClickPesa, een Oost-Afrikaanse betalingsplatformprovider voor bedrijven. ClickPesa is naar verluidt actief in 6 landen. Door deze samenwerking zal XLM gebruikt worden op het betalingsplatform, waardoor de bijkomende problemen bij grensoverschrijdende betalingen te verminderen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top