Altcoin

XLM schiet omhoog richting hoogtepunt van 2 jaar na aankondiging upgrade

Het populaire open source blockchain project gericht op grensoverschrijdende betalingen, Stellar (XLM), heeft gisteren een belangrijke upgrade aangekondigd van zijn protocol. Deze upgrade brengt direct nieuwe functies met zich mee, naast een enorme prijsstijging als gevolg van dit nieuws.


Protocol 15 Upgrade

Op het netwerk van Stellar worden banken, betalingssystemen en klanten met elkaar verbonden om op een efficiënte wijze goedkope, wereldwijde, transacties kunnen uitvoeren. Tijdens de proeftesten van zijn nieuwste netwerkupgrade, Protocol 14, zijn een aantal heftige bugs gevonden. Het gevolg hiervan is dat dit Protocol niet meer gebruikt kan worden, en dat overgestapt moet worden op Protocol 15 ipv 14. Deze bugs zijn echter vroegtijdig opgespoord, waardoor ze nooit op het hoofdnet van het blockchain-project gekomen zijn.

De update van Protocol 15 blijkt dan ook direct uitgevoerd te zijn en met succes. Hierbij zijn 2 nieuwe functies geïntroduceerd, namelijk opeisbare saldi en gesponsorde reserves. De nieuwe functies moeten het makkelijker maken om gebruiksvriendelijke apps te maken bovenop het netwerk van Stellar.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Wat doen deze updates?

Naar verluidt is een nieuwe grootboekpost aangemaakt, ‘te vorderen saldi’, waarmee betalingen op hun beurt kunnen worden opgesplitst in 2 delen: het creëren van een saldo en het opeisen van een saldo.

De tweede functie, ‘gesponsorde reserves’, stelt gebruikers in staat om basisreserves te betalen voor andere accounts. Hiermee doneer je als het waren een gedeelte van jou fondsen naar iemand anders op een ander account. Om relevante informatie over sponsoring vast te leggen, voegt deze functie tevens nog nieuwe extensies toe aan rekeningboekingen.

Doordat nog niet iedereen op het netwerk de update voltooid heeft, zouden gebruikers momenteel last kunnen hebben van enkele kleine problemen. Dit kan echter eenvoudig worden opgelost door de laatste update binnen te halen en te installeren.


Prijs XLM schiet omhoog

De prijs van Stellar Lumens (XLM), de cryptocurrency van Stellar, is door dit nieuws enorm in waarde gestegen. Het reageerde hiermee enorm positief. De cryptocurrency wordt momenteel verhandeld voor bijna $0.16 per stuk, een stijging van ruim 36%, ten aanzien van 24 uur eerder. Wanneer gekeken wordt op weekbasis, is de waarde van XLM bijna verdubbeld.

Door een tijdje de $0.19 te doorbreken, heeft XLM een jaarlijks hoogtepunt bereikt. De waarde ligt hiermee op het hoogste niveau sinds 2 jaar. XLM staat momenteel op nummer 13 als het gaat om marktkapitalisatie.