Prijsanalyse

Stellar (XLM) prijsanalyse 7 januari 2021

Stellar (XLM) heeft een geweldige week achter de rug aangezien het een ongelofelijke winst van meer dan 160% heeft geboekt in slechts zeven dagen tijd. Zal de prijsstijging doorzetten of komt er een correctie? Vandaag analyseert onze analist de XLM grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Stellar (XLM) wekelijkse grafiek

Stellar is hard op weg om een All Time High te gaan bezoeken. We hebben deze week al een stijging van meer dan 160% mogen meemaken. Momenteel bevindt XLM zich boven het laatste wekelijkse weerstandsniveau die net onder de 29 cent zit. Laten we maar eens snel gaan inzoomen zodat we meer details te zien gaan krijgen.

XLM weekly chart – Bron: Tradingview

Stellar (XLM) dagelijkse grafiek

De retrace waar we op zaten te wachten en die onze analist een maand geleden had besproken in zijn analyse heeft op 23 december plaatsgevonden. Dat de Stellar koers daarna zo’n enorme stijging heeft gemaakt had bijna niemand durven dromen.

De huidige dag candle ziet er nog best goed uit, alleen is de dag nog lang en zou er een topvorming op de lagere timeframes kunnen ontstaan. De ema’s beginnen weer flink naar boven te wijzen dus in mijn optiek een goeie bevestiging van de trend. We zien tevens wel de rsi en lbr in overbought staan. Nu wil dit niet gelijk zeggen dat de koers gaat dalen want de rsi kan wel dagen zo dan niet weken in overbought bevinden. Echter is het wel een indicatie dat er een tijdelijke retrace aan kan gaan komen.

XLM daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Stellar (XLM) 1 uur-grafiek

Nu maken we een grote stap naar de 1 uurs grafiek omdat er op de 4 uurs grafiek niet veel meer info te zien was. De koers bevindt zich op de lagere timeframe (15m) in een bull flag en heeft tevens een retrace op de Fibonacci 0.5 gehad.

De ema’s gaan mooi gestaag door omhoog en de onderlinge afstand wordt groter wat aangeeft dat de trend sterk is. De rsi bevindt zich onder de ema en de middenlijn wat zorgt voor wat weerstand. Willen we de bull flag spelen dan zou de rsi deze beide bullish moeten kruisen. 

XLM 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat Stellar spoedig zijn All Time High zal bereiken en wellicht zal worden gebroken. Echter, op de lagere timeframe kan er nog wel eens een kleine retrace inzitten naar de Fibonacci 0.618 die je op de 1 uurs grafiek kunt zien. Op de dag grafiek traden we nu rond de extended Fibonacci level 1.618 en is de ATH de next target. Na de $0.47 ligt het volgende weerstandsniveau op de Fibonacci extended level 2.618 met een koersdoel van $0.78.

Support moeten we kunnen vinden op de $0.28 maar zelfs een daling naar de $0.17 zou op de HTF nog bullish zijn aangezien we dan gewoon een higher low maken.