Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

De digitale valuta van Oekraïne zal draaien op de Blockchain van Stellar

Het ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne heeft op 28 december een samenwerkingsverband ondertekend met de Stellar Development Foundation.


Een enorme prijsstijging

De Stellar DevelopMent Foundation kondigde maandag aan dat ze zullen werken aan de ontwikkeling van virtuele activa in Oekraïne. De prijs reageerde hier zeer positief op en stijgt vandaag tot een hoogtepunt van $0,30.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De samenwerking tussen Oekraïne en Stellar

De samenwerking sluit aan bij het feit dat het land hard werkt aan het creëren van een wettelijk klimaat voor de ontwikkeling van digitale activa in Oekraïne en het versterken van zijn status als innovatief digitaal land op de financiële markt in Oost-Europa.

“Een belangrijk aspect van deze samenwerking is het bijdragen aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor een Oekraïense nationale digitale valuta”, zegt Oleksandr Bornyakov, vice-minister van Digitale Transformatie voor IT-ontwikkeling.

De Nationale Bank van Oekraïne doet sinds 2017 onderzoek naar de mogelijkheid van een digitale valuta. Het land en Stellar zullen samenwerken aan de ontwikkeling van de markt voor digitale activa in Oekraïne en projecten ondersteunen die verband houden met virtuele activa. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie en regulering van stablecoins in het land en ontwikkeling van de digitale valuta van de Centrale Bank in Oekraïne.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten