Stellar

Stellar (XLM) springt in twee dagen met 15 procent omhoog

Het lijkt erop dat Stellar (XLM) aan een inhaalslag bezig is ten opzichte van XRP. In een tijdsbestek van twee dagen won Stellar 15 procent ten opzichte van XRP. Dat is bijzonder, omdat XRP de afgelopen weken ook fantastisch presteert vanwege het optimisme rondom de rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Stellar en XLM

Wat je waarschijnlijk niet weet is dat Stellar in eerste instantie geboren is uit de computercode van XRP. Jed McCaleb, de oprichter van XRP, was het niet eens met de koers die men bij Ripple vaarde en besloot in 2017 om Stellar te beginnen op basis van de ideeën van XRP.

Om die reden vergelijkt men vaak de prestaties van Stellar met die van XRP. In dit geval is Stellar dus aan een redelijke inhaalslag bezig. In een periode van twee dagen steeg de koers van de munt met 15 procent ten opzichte die van het populaire XRP van Ripple.

Op het moment van schrijven staat de koers van Stellar op 0,1091 dollar en heeft het project een market cap van 2,9 miljard dollar. Daarmee staat het nog mijlenver achter op XRP, dat een koers van 0,5291 dollar kent en een marktwaarde van 27,3 miljard dollar mag opschrijven.

Bullish op de dollar

In maart is XLM al met ongeveer 25 procent gestegen naar de huidige koers van 0,1099 dollar. Daarmee bereikte de koers van de munt de hoogste prijs in ongeveer vier maanden tijd. Wat dat betreft zou het kunnen dat het even tijd is voor een correctie voor Stellar.

Aan de kern van de bullish vooruitzichten voor de munt staat een zogenaamd cup-and-handle patroon uit de technische analyse. Dit patroon vormt zich als de prijs een U-vorm maakt en daarna even consolideert, waardoor je in feite een kopje in de grafiek krijgt.

Op het moment van schrijven zit de relative strength index (RSI) van XLM in de overgekocht-zone van 70 of hoger. Dat betekent dat de kans aanwezig is dat de koers vanaf hier een beetje afkoelt. Maar onthoud dat technische analyse geen exacte wetenschap is en we wat dat betreft niet over zekerheden kunnen praten.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten