Nieuws, Trending

Steve Wozniak van Apple maakt plannen voor zijn eerste blockchain project

Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple heeft aangekondigd dat hij van plan is om betrokken te worden in een blockchain-project. Dit is een eerste keer dat de mede-oprichter van Apple officieel  wordt betrokken in een blockchain gebaseerd project. Dit heeft hij aangekondigd tijdens de ChainXchange-blockchainconferentie.

ChainXchange

Op de ChainXchange-conferentie, die op 13 tot en met 15 augustus 2018 in Las Vegas werd gehouden, heeft Steve Wozniak in een interview aangekondigd dat hij van plan is om deel te nemen aan een startup gebaseerd op de technologie achter de blockchain, waarbij hij onder andere de voordelen van de technologie prijst.  Hierin heeft hij het volgende verteld: “Voor het eerst ben ik betrokken bij een blockchain-bedrijf. Waarbij wij de blockchain niet als een nieuwe valuta, of iets vals benaderen. Wij benaderen de blockchain als een aandeel in de voorraad, binnen een organisatie. Met dit bedrijf zijn wij van plan investeringen te doen voor investeerders met enorme staat van dienst in goede investeringen in zaken, zoals appartementscomplexen in Dubai” De Apple-medeoprichter heeft een fascinatie gekregen voor de blockchain en lichte deze zelfs verder toe: “De blockchain zo onafhankelijk! Voor mij lijkt dit op het internet toen het pas net werd geïntroduceerd en dus nog gloednieuw was. De technologie achter de blockchain heeft mij op een goede manier verbaasd.”

Ethereum vs Apple App Store

Steve Wozniak heeft zelfs het Ethereum (ETH) -platform vergeleken met Apple’s App Store, omdat beide partijen, duizenden bedrijven en individuen, de mogelijkheid geven om de door hun eigen applicaties verder te ontwikkelen en uit te voeren “Ethereum biedt de tools voor een eigen blockchain-toepassing. Ik ben van mening dat meer mensen de Ethereum op deze manier gaan gebruiken.” Aldus Steve Wozniak.