Bitcoin

Stimuleringspakket van $1,9 biljoen kan Bitcoin naar de $50K sturen

De VS is van plan een stimuleringspakket van $1,9 biljoen door te voeren. Dit kan positieve gevolgen hebben voor de prijs van de Bitcoin.


Prijsstijging van de Bitcoin

Voor Bitcoin betekent het pakket dat veel inwoners uit het land weer BTC zullen gaan kopen. Als we de potentiële impact van de stimulus in overweging nemen, is een prijs $50.000 dichterbij dan we denken. Zeker wanneer inflatie de Amerikaanse economie treft zal de vraag naar Bitcoin groot worden terwijl het aanbod hetzelfde blijft. Dit zal betekenen dat de BTC prijs flink kan gaan stijgen.

Een deel van de recente prijsstijging is volgens analisten dan ook toe te schrijven aan de aankondiging van de stimulus. De Bitcoin koers ligt rond de $39.400 en de grootste crypto ter wereld lijkt klaar te zijn om zijn vorige all time high van $42.000 te gaan testen.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Wil jij up-to-date blijven en direct het laatste nieuws ontvangen? Klik hier en volg Newsbit op Twitter.


Aantal Bitcoin whales neemt toe

Een snelle blik op de gegevens van Glassnode laat zien dat de Bitcoin whales de markt binnenstromen. Glassnode meldt namelijk er dit jaar meer dan 200 nieuwe whales in het netwerk zijn verschenen:

“Het aantal Bitcoin whales is verbazingwekkend gestegen. Sinds het begin van het jaar zijn er meer dan 200 nieuwe whales in het netwerk verschenen. “

Ook blijkt dat het aantal actieve Bitcoin adressen al een nooit eerder vertoond niveau heeft bereikt. Dit is een van de vele statistieken die wijzen op een mogelijk prijsstijging richting de $50.000.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de media ook kan helpen om de rally nog sneller te laten lopen. Als bijvoorbeeld invloedrijke figuren zoals Elon Musk Bitcoin steunen kunnen marktsentimenten zelfs nog veel meer bullish worden.

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?