Bitcoin (BTC) Whale
Ethereum

Stokoude Ethereum-whale komt tot leven

Het is altijd interessant als een stokoude crypto-whale plotseling weer in beweging komt. Dit weekend was het raak en werd er een Ethereum-whale wakker die zijn Ethers in 2017 verzamelde als miner en deze vervolgens jarenlang vasthield. In totaal gaat het om 10.266 Ether, waarvan er tenminste 1.322 (ongeveer 2 miljoen dollar) naar de crypto exchange Poloniex zijn gestuurd.

Nog maar 2.000 dollar over

Als de whale in kwestie alle Ethers naar een beursplatform stuurde, dan is duidelijk dat hij of zij weinig vertrouwen meer in Ethereum heeft. In de wallet uit 2017 zit nu namelijk nog maar 1,25 Ethereum. Bij elkaar is dat ongeveer 2.000 dollar waard, wat niet veel is in vergelijking met de 16 miljoen dollar aan Ether die dit weekend nog in de wallet zat.

Op het moment van schrijven betaal je 1.569 dollar voor één Ethereum en staat het project voor de afgelopen 24 uur op een plus van 0,50 procent. Over de laatste zeven dagen gemeten gaat het wat minder en moet het een min van 3,20 procent opschrijven.

Met die koers van 1.569 dollar heeft Ethereum wel een market cap van 192 miljard dollar. Dat is gigantisch veel, zeker ten opzichte van alle concurrentie die onder Ethereum staat. Alleen Bitcoin is groter met een market cap van 432 miljard dollar. Vanaf de all-time high van 4.878 dollar is Ethereum ongeveer 67 procent kwijtgeraakt.

Ethereum-whales en Shiba Inu

Als het over Ethereum-whales gaat, dan kunnen we Shiba Inu niet onbesproken laten. Shiba Inu is een zogenaamde memecoin, die in principe gebaseerd is op Dogecoin en daarmee concurreert. Op het moment van schrijven zit er voor ruim 600 miljoen dollar aan Shiba Inu in de wallets van Ethereum-whales.

Daarmee bezitten zij ongeveer 54 biljoen Shiba Inu tokens. Shiba Inu is met die bedragen verreweg de grootste ‘altcoin’ holding voor Ethereum-whales. Na de 600 miljoen dollar aan Shiba Inu volgt op plek twee MATIC voor een bedrag van 166 miljoen dollar.

Wat dat betreft lijken de Ethereum-whales dus wel toekomst te zien in Shiba Inu. Dat heeft mogelijk te maken met de komst van Shibarium, een soort smart contracting platform voor Shiba Inu dat in een vergevorderde fase van ontwikkeling is op dit moment.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken