Altcoin Nieuws

Sui token schiet bij debuut naar $2, market cap op $13 miljard

De token van het gloednieuwe Sui Network debuteerde vandaag bij de grote beurzen en dat gebeurde met een hoop spektakel. Vrijwel meteen schoot de koers van de token met 1.000 procent omhoog naar ongeveer 2,00 dollar per stuk. Op dit moment is de koers alweer gedaald naar 1,27 dollar, waarmee er in ieder geval sprake is van een bak aan volatiliteit.

Met die koers van 2 dollar zou het project in theorie op een market cap van 13 miljard dollar uitkomen, waarmee het zich meteen tussen de grote jongens nestelt.

Niet iedereen is blij

Niet iedereen is blij met de koersexplosie van de SUI token. Veel mensen zijn kritisch, omdat vooral rijke investeerders die vroeg mogen instappen flink verdienen op dit soort projecten. Het grote publiek krijgt nu pas de kans om te investeren en verschillende mensen zullen al balen dat ze de token kochten tegen een koers van 2,00 dollar of meer.

“Mensen vragen zich af waarom venture capitalists nieuwe layer 1 protocollen blijven financieren tegen waarderingen van miljarden dollars. Zolang dit soort hype-projecten weg kunnen komen met een lancering van 10 miljard dollar, dan zal deze trend zich doorzetten”, zo schrijft DeFiance Capital oprichter Arthur Cheong.

“Bijna alle oprichters van opgehemelde L1-projecten van vorige marktcyclussen zijn miljardairs, ondanks dat hun blockchains weinig tot niets meer doen”, zo voegt de gefrustreerde Cheong hier nog wat aan toe.

Ook ditmaal lijkt het de investeerders achter Sui te lukken om een gigantische bak geld op te halen met dit project. Als blijkt dat ook Sui de hype niet kan waarmaken, dan kan dat weleens een heel slecht effect hebben op de industrie.

Waarom steunen grote beurzen dit?

Het is ook de vraag waarom zoveel grote beurzen dit soort projecten steunen. Binance, OKX, KuCoin en vele anderen springen op de hype. Zij kunnen uiteraard verdienen op de transactiekosten en zouden wat dat betreft gek zijn om niet mee te doen, maar in het kader van het beschermen van hun klanten zou het netjes zijn als ze hier beter over nadenken.

Natuurlijk is het mogelijk dat een project als Sui het heel goed gaat doen, maar garanties zijn er helaas nooit. We kunnen voor nu alleen maar afwachten wat dit project ons te brengen heeft. In theorie is het een interessant nieuw smart contract platform, maar daar hebben we er door de jaren heen heel veel van gezien.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Solana, dat op vergelijkbare wijze werd gelanceerd en in 2021 ook naar gigantische hoogten wist te stijgen. Inmiddels is daar weinig meer van over. Voor de investeerders is het in ieder geval te hopen dat dit geen herhaling van Solana blijkt.

Altcoin nieuws

Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Polygon populair dankzij zkEVM upgrade
PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen