Zuid-Afrika-Bitcoin
Bitcoin

Supermarktketen Pick n Pay accepteert Bitcoin in alle winkels

De supermarktketen Pick n Pay breidt zijn Bitcoin (BTC)-dekking uit naar al zijn 1.628 winkels in het land na een testfase van 3 maanden op 39 locaties.

Pick n pay maakt Bitcoin-betalingen mogelijk

In het kader van de landelijke uitrol is het mogelijk voor klanten om artikelen te betalen met cryptocurrency via smartphone-apps of door het scannen van een QR-code. De transactie wordt uitgevoerd tegen de wisselkoers van de Zuid-Afrikaanse rand op het moment van betaling.

Om met Bitcoin te betalen, hebben klanten een Bitcoin Lightning Wallet nodig, gekoppeld aan de CryptoQR scanner app van CryptoConvert. Gebruikers moeten eerst de QR-code van een item scannen via de CryptoQR-app en vervolgens doorgaan naar de Lightning Wallet om de koers te bevestigen en de transactie te voltooien.

In oktober 2022 heeft de Financial Sector Conduct Authority (FSCA) de financiële advieswetgeving gewijzigd om cryptocurrencies als financiële producten te classificeren. Hierdoor kwamen cryptocurrencies voor het eerst onder regulering in Zuid-Afrika en konden financiële dienstverleners, zowel nationaal als internationaal, crypto-activa aanbieden. Deze stap maakte financiële dienstverlening mogelijk.

Start van een nieuw tijdperk in Zuid-Afrika

De winkelketen heeft aangekondigd dat het in november landelijk gaat starten met het aanvaarden van cryptobetalingen. Dit na jarenlang testen van de service in een select aantal winkels. In 2017 voerde het bedrijf een eerste experiment uit om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren in Kaapstad. Transactiekosten en lange wachttijden belemmerden echter het proces

Tijdens het pilotprogramma sloot Pick n Pay een samenwerking met Electrum en CryptoConvert om klanten de mogelijkheid te geven om betalingen via het Bitcoin Lightning Network uit te voeren. Het Bitcoin Lightning Network is een 2e laag dat bovenop de Bitcoin blockchain gebouwd is. Hierdoor worden off-chain transacties mogelijk gemaakt.

In Zuid-Afrika is cryptocurrency de afgelopen jaren steeds populairder geworden Volgens de 2022 Global Crypto Adoption Index van Chainalysis staat Zuid-Afrika wereldwijd op de 30e plaats wat betreft de invoering van cryptocurrency. Er wordt geschat dat ongeveer 10% tot 13% van de Zuid-Afrikaanse bevolking cryptocurrency-activa bezit.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?