Cryptocurrency

Cryptocurrency

Swiss Six & Japanse SBI starten joint venture in Singapore

De SIX Swixx Exchange, in Zwitserland de belangrijkste beurs voor effecten, is van plan om samen met de Japanse financiële gigant SBI Holdings een nieuwe joint venture te starten. Gezamenlijk willen zij gaan kijken naar een eigen cryptocurrency én de handel in digitale valuta’s.


Lancering verwacht in 2022

Om deze joint venture een goede start te geven, zal door beide partijen een nieuw platform worden gelanceerd, met een kantoor gevestigd in Singapore.

Met dit nieuwe platform, willen de bedrijven zich gaan richten op (gereguleerde) institutionele klanten. Hiervoor zullen diverse technologieën geïmplementeerd worden. Doordat zowel SBI Holdings als Swiss SIX jarenlange ervaring hebben in de financiële markten, hebben zij een duidelijk beeld van de eisen van dergelijke klanten. Hier kunnen zij dan ook naar verwachting goed op inspelen, wat op zijn beurt een boost kan geven aan de hele cryptocurrency industrie.

Alhoewel het platform nog in de ontwikkelfase zit en nog niet is goedgekeurd door de financiële autoriteiten in Singapore, wordt verwacht dat het platform ergens in 2022 gelanceerd kan worden. Hoe sneller zij deze goedkeuring ontvangen, hoe sneller de lancering kan plaatsvinden. Deze goedkeuring neemt echter normaliter enige tijd in beslag.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Met het platform willen de bedrijven een grote stap zetten voor de noodzakelijke infrastructuur die bijdraagt aan de acceptatie van digitale activa’s bij instituten.

Het is dan ook zeker niet de eerste keer dat beide bedrijven in aanraking komen met een vorm van cryptocurrency. Beide bedrijven hebben hier in het verleden al groots op ingezet.

Zo heeft SBI Holdings bijvoorbeeld een eigen dochteronderneming die specifiek aan cryptocurrencies toegewijd is, genaamd SBI VC Trade. Eerder dit jaar nam deze dochteronderneming de liquiditeitsmarkt TaoTao over.
Hiernaast is Ripple een belangrijke partner van SBI, waardoor veel van hun technologieën naar verwachting geïmplementeerd zullen worden in het nieuwe platform.

De SIX Swiss Exchange heeft hierbij in het verleden al meerdere keren aanbiedingen gepromoot van belangrijke cryptocurrency gerelateerde beursproducten, zoals de ‘Active ETP’ van Bitcoin Capital.

Verwacht wordt dan ook dat deze ervaringen terugkomen bij het nieuwe platform en dat dit een positief resultaat zal gaan leveren. Alhoewel verwacht wordt dat het platform in 2022 ergens gelanceerd wordt, is het op dit moment nog te vroeg om hier een exacte datum aan te geven. Naarmate het project zijn lancering nadert, zal hier naar verwachting meer duidelijkheid over komen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten