Taipei, Taiwan
Blockchain

Taiwan maakt grote crypto stappen: CBDC op komst

Bijna alle landen werken aan de ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency (CBDC), en Taiwan is daarop geen uitzondering. De Centrale Bank van Taiwan heeft onlangs significante vooruitgang geboekt bij het ontwikkelen van hun eigen CBDC. Ondanks deze ontwikkelingen benadrukt de bank dat er geen haast is bij de invoering van een Taiwanese CBDC.

Een voorzichtige aanpak

De Taiwanese centrale bank bevindt zich momenteel in de experimentatiefase, waarbij de focus ligt op de functionaliteiten van de CBDC in de retailsector. Yang Chin-Long, de president van de centrale bank, benadrukt dat de ontwikkeling van een Taiwanese CBDC niet als een race wordt gezien. Hij wijst erop dat verschillende landen al zonder succes een CBDC hebben gelanceerd. Taiwan wil de tijd nemen om een goed werkend product te lanceren dat aan alle eisen voldoet.

De centrale bank heeft een CBDC-pilotprogramma opgezet, bestaande uit drie fasen. De eerste fase richt zich op de transacties van tokens tussen deelnemende banken. In de tweede fase wordt het systeem geïntegreerd met financiële instellingen. De derde fase omvat de volledige automatisering van het systeem door middel van een tokenisatieplatform.

Naast een digitale Taiwanese dollar zijn er ook plannen voor de tokenisatie van bestaande activa. Hiermee lijkt Taiwan de volledige potentie van blockchaintechnologie te willen benutten. Deelnemende entiteiten zullen gebruik kunnen maken van een nieuw platform voor deze tokenisatie.

Toekomstige plannen voor Taiwanese CBDC

Yang benadrukt de voorzichtige aanpak van Taiwan bij de ontwikkeling van een CBDC. Het is cruciaal dat een Taiwanese CBDC een daadwerkelijke verbetering biedt ten opzichte van het huidige systeem. Volgens Yang wordt hierbij rekening gehouden met de wensen van de publieke sector. Er is nog geen tijdlijn bekendgemaakt voor de lancering van de Taiwanese CBDC.

Taiwan is hard op weg om een leidende rol te spelen in de crypto-ontwikkeling. Binnen enkele jaren lijkt het land een toonaangevend voorbeeld te worden in de Aziatische regio. In september zal de Taiwanese regering bovendien een nieuw wetgevend crypto-raamwerk voorstellen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen