crypto analist
Bitcoin

Populaire crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog lang niet voorbij

De populaire crypto analist TechDev zegt dat Bitcoin waarschijnlijk middenin een “valstrik voor bears” zit om zwakke handen uit de markt te duwen, voordat het begint aan een gigantische koersexplosie. Volgens de analist spiegelt Bitcoin momenteel de grafiek uit 2017, die voorafging aan de parabolische koersstijging die we dat jaar zagen.

Nog even geduld met Bitcoin?

Op basis van de onderkant van zijn grafiek lijkt TechDev aan te geven dat Bitcoin aan het begin van de “belief/geloof” fase van de bullmarkt zit. We zien het geloof nu voorzichtig dalen, maar hij denkt dat we vanaf hier weer gaan stijgen en uiteindelijk in de zone van “euforie” komen.

Hij laat zien dat Bitcoin net als in aanloop naar de 2017 bullmarkt een gigantische “accumulatie-fase” doormaakte van ongeveer 1.200 dagen. Wat dat betreft ziet het er allemaal nog hoopvol uit voor de digitale munt.

Vervolgens deelde hij de bovenstaande grafiek, met de 16 fasen van een bullmarkt die Bitcoin normaal gesproken doorloopt volgens TechDev. Hij geloof dat Bitcoin nu in de “Bear Trap” fase zit, de valstrik voor de bears.

Die fase omschrijft hij als: “Een correctie gevoed door zorgen voor overwaardering en de vroege angst dat de cyclus voorbij is.”

Het zou kunnen dat hij gelijk krijgt en de cyclus van hier nog een verlenging krijgt, maar dat hoeft natuurlijk niet te gebeuren. Dit soort grafieken zijn leuk, maar als we nu bijvoorbeeld een recessie krijgen, dan kan het zomaar voorbij zijn voor Bitcoin.

Twee andere indicatoren zijn bullish

Hierna komt TechDev met nog twee indicatoren die volgens hem aangeven dat de bullmarkt voor Bitcoin nog niet voorbij is.

De Relative Strength Index (RSI) heeft de dalende weerstandslijn, die het einde van de bullmarkt aangeeft, nog niet geraakt. Terwijl de Chaiken Money Flow (CMF) index net boven een weerstand is uitgebroken, wat in het verleden het begin van gigantische stijgingen markeerde voor Bitcoin.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 57.421 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een stijging van 3,39% op de borden voor de digitale munt.

Gaan we vanaf hier dan weer klimmen en nieuwe all-time highs bereiken, zoals TechDev dat eigenlijk aangeeft? Dat zou kunnen, maar daarbij heeft Bitcoin wel hulp nodig van de macro-economische omstandigheden.

Die waren een paar maanden niet in het voordeel van de digitale munt, maar lijken nu ook te verbeteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren