Technische Analyse altcoin EOS

Alcoins, wat een gains hebben we de afgelopen 2 dagen gezien. Met een XLM die +30% ging en ETH die met 25% steeg. Met de zijwaartse actie die we nu hebben van Bitcoin zijn er een hoop altcoins flink gestegen!


Ruimte voor beweging

Op dit moment is Bitcoin zijwaarts aan het bewegen. En dat kunnen we mooi zien bij de altcoins, want die krijgen dan ruimte voor eventuele beweging. Het is namelijk nu zo dat: mocht Bitcoin stijgen, dan zien we vaak de altcoins dalen. Vice versa is dat ook zo. Mocht de Bitcoin dalen, dan gaan zij vaak ook mee. Uiteraard zijn hier wat uitzonderingen op.

Maar van die zijwaartse beweging op Bitcoin hebben wij in ons Telegram-kanaal vol op gebruik van kunnen maken! Mocht je daar nog niet in zitten, maar wil je wel op de hoogte blijven van de koersen en het laatste nieuws? Join ons kanaal dan even via: @newsbit_crypto !

Vandaag gaan wij een analyse op de veelgevraagde altcoin EOS doen. Wie weet kunnen we hier nog een leuke kans op spotten!


EOS-analyse

In deze analyse behandelen wij het handelspaar EOS/BTC. Samen gaan we kijken naar de hogere- en de lagere timeframes. Zoals jullie misschien al weten is het belangrijk om meerdere timeframes te bekijken voordat je tot de conclusie komt om een entry te maken op een bepaalde cryptocoin. Wij behandelen dan ook meerdere timeframes in deze analyse, namelijk de daily-, de 4hour- en de 1hour timeframe.


Daily chart

Laten we beginnen op de daily timeframe. Hier gaan wij kijken naar de candles en de supportzones. Ook kijken wij naar het volume en passen wij vaak de fibs toe. Natuurlijk moeten we ook niet vergeten om te kijken waar we nu zitten. Hebben we een support gebroken? Of, zitten we juist tegen een resistance aan?

1: We hebben een major resistance gebroken (zie het groene blok in onderstaande afbeelding).

2: Eventueel is de downtrend gebroken.

Wat zegt dit ons nou eigenlijk? We kunnen met alleen deze dingen al constateren dat de bulls flink in het spel zijn! Deze gebroken resistance die overigens erg sterk was, kan nu ook gaan dienen als support.

Het is ook zo omdat nu de bulls in het spel zijn bij EOS, kunnen we eventueel een verdere stijging gaan zien tot eventueel de rode horizontale lijn. Mocht hij hier voldoende support hebben, zou dit eventueel door kunnen gaan naar de grijze resistance zone op 0.0005005-0.0005303 BTC.


4hour chart

Als we naar de 4hour chart kijken, dan zien we hier gelijk twee opvallende dingen.

  1. De resistance zone waar we nu tegenaan zitten;
  2. De 618/705 fib range.

Wat kunnen we nu zeggen door deze twee dingen? Het antwoord op deze vraag is resistance! De 618/705 fib range kunnen namelijk dienen als flinke support, of resistance zones. In dit geval dient deze range als resistance, aangezien we momenteel in een uptrend zitten. Deze uptrend in combinatie met de resistance die we hier hebben zitten kan ook wel de confluence worden genoemd (meerdere indicatoren geven dezelfde richting aan).

Het is dus zo dat we nu dus zeker wat resistance hebben op EOS. Hiermee zitten we nu op een punt van afwachten.


1hour chart

Op de 1hour chart zien we dat we dat er een supportzone is gemaakt door de voorgaande highs. Deze zone hebben we ook mooi getest toen we verder gingen stijgen. Deze zone (zie groene blok) kan later gaan dienen als een supportzone.


Wat kunnen we nu dan zien gebeuren?

Door de top down analyse uit te voeren, hebben we een mooi beeld gekregen van EOS/BTC. Zoals hierboven benoemd staat, zie ik dat we redelijk bullish zijn op EOS, maar dat wij nu even tegen een resistance zone aanlopen. Hierom is het afwachten geblazen met EOS. Allereerst moeten we kijken wat we gaan doen bij deze resistance. Eventueel kunnen we al wel twee scenario’s maken waar we op kunnen anticiperen!


Bullish

Dit gebeurt wanneer we de resistance breken en de fib resistance en stijgen. Vanuit daar zouden wij verder kunnen stijgen naar de rode horizontale lijn en de grijze resistance zone. Het maken van een entry kan dan interessant zijn om de retest na he breken (zie de chart)!


Bearish

Als we op EOS/BTC bearish gaan, dan is de eerste support die we hebben het groene blokje. De tweede support is de grijze zone. Als dit gebeurd, dan kunnen wij vanaf daar gaan kijken of het interessant is om een entry te maken op EOS.


Conclusie

Helaas is het voor nu eventjes wachten met het zetten van een trade op EOS. Dit komt omdat we op dit moment nog geen mooie positie kunnen innemen. Eigenlijk willen we namelijk deze resistance zone doorbreken, een entry maken op de retest en dan verder stijgen!

Wil je hier nou van op de hoogte blijven join dan even ons telegram kanaal @newsbit_crypto of bekijk ons YouTube kanaal voor video analyses en andere content!


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1.000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop).

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken