solana crash
Solana

Technische indicatoren wijzen op verdere daling van de Solana koers

Solana (SOL) heeft eind 2023 een opmerkelijke rally doorgemaakt, waarbij het van een waarde onder de $20 steeg naar een hoogtepunt van $120. Momenteel wordt Solana verhandeld voor ongeveer $94, wat neerkomt op een daling van zo’n 20% vanaf zijn recente hoogtepunt.

Deze correctie leidt tot de vraag of de opwaartse trend van Solana tot stilstand is gekomen, of dat er nog ruimte is voor verdere groei in de toekomst.

Gaat de Solana koers verder dalen?

SOL wordt momenteel verhandeld onder zowel de psychologisch als technisch belangrijke grens van $100. aarnaast handelt de altcoin ook onder het 100 eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA) over 4 uur.

Een positie onder deze 100-dagen SMA wordt vaak beschouwd als een indicatie van een bearish trend. Verder wijst de Relative Strength Index (RSI), een indicator die het momentum meet, met een waarde onder 50 op een mogelijke voortzetting van de neerwaartse trend.

Aangezien Solana moeite heeft om boven de $100 te blijven bestaat de mogelijkheid dat de prijs verder daalt naar het ondersteuningsniveau van $85 of zelfs naar $80. Dit zou neerkomen op een daling van respectievelijk ongeveer 10% en bijna 15%.

Nieuwe Solana telefoon aangekondigd

Ondanks de teleurstellende prijsprestaties blijft Solana zich actief ontwikkelen. Na het succes van de Saga, de eerste Web3-telefoon die in 2023 werd gelanceerd, heeft Solana nu de ontwikkeling van een nieuw smartphone model aangekondigd.

De originele Saga, bekend om zijn onderscheidende kenmerken zoals een ingebouwde crypto wallet en een gedecentraliseerde appwinkel (de dApp-store), kreeg een boost in populariteit dankzij speciale airdrops. Deze airdrops omvatten onder andere de memecoin Bonk (BONK) en diverse non-fungible tokens (NFTs).

De nieuwe smartphone van Solana belooft dezelfde Web3-functionaliteiten te bieden, maar dan met verbeterde hardware en een meer betaalbare prijs. Dit initiatief weerspiegelt Solana’s inzet om innovatief te blijven in de snelgroeiende Web3-ruimte.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?