Solana telefoon
Solana

Een betaalbaarder en snellere Solana smartphone komt eraan

In 2023 introduceerde Solana (SOL) de Saga smartphone als eerste Web3-telefoon. Deze telefoon onderscheidde zich met unieke kenmerken zoals een ingebouwde crypto-wallet en een gedecentraliseerde applicatiewinkel (dApp-store). Na het succes van de Saga, kondigt Solana nu de ontwikkeling van een tweede smartphone aan.

De Sage smartphone is enorm populair

De originele Saga werd gelanceerd met een prijskaartje van $1.000. Ondanks een aanvankelijk tegenvallende ontvangst, won de telefoon tegen het einde van 2023 aan populariteit, mede dankzij de aankondiging van een airdrop van de memecoin Bonk (BONK) voor eigenaren van het toestel.

Daarnaast bleken ook diverse non-fungible token (NFT) airdrops winstgevend voor vroege Saga-gebruikers. Door de beperkte oplage van de telefoon, schoot de prijs omhoog, resulterend in exemplaren die op eBay voor meer dan $3.000 werden aangeboden.

De introductie van de nieuwe Solana-smartphone kan de oververhitte secundaire markt voor de Saga-smartphones mogelijk stabiliseren. Deze nieuwe telefoon zal vergelijkbare Web3-functies bieden als zijn voorganger, maar dan met verbeterde hardware en een aantrekkelijker prijspunt. De exacte datum van lancering is nog niet bekendgemaakt.

Opmerkelijke groei van SOL in 2023

In het jaar 2023 overtrof SOL alle verwachtingen met een indrukwekkende stijging in waarde, ondanks de aanvankelijke scepsis en zorgen rond netwerkproblemen en de impact van de verkoop van SOL door de in diskrediet geraakte cryptobeurs FTX.

De SOL token bereikte een hoogtepunt van meer dan $100, waarmee het kritiek en twijfels van velen de kop indrukte. Vooral naar het einde van het jaar toe, zag SOL een spectaculaire stijging van net onder de $10 naar een piek van $121, waarna het zich stabiliseerde rond de $96.

Deze groei, goed voor een toename van 860% sinds het begin van het jaar, werd voornamelijk aangedreven door de lancering van de Solana smartphone en de groeiende populariteit van memecoins zoals BONK. Met de aankondiging van een nieuwe Solana smartphone is er een hernieuwd optimisme dat de SOL koers verder zal opklimmen.

AI doet SOL prijsvoorspelling

De opmerkelijke prijsstijging van Solana lijkt volgens recente analyses van zowel ChatGPT als Google Bard nog niet ten einde. ChatGPT, een toonaangevende kunstmatige intelligentie (AI) tool, voorspelt dat de opwaartse trend van Solana zou kunnen aanhouden, met een potentiële waarde tussen $300 en $350 tegen het einde van 2024. Zelfs in een conservatiever scenario, voorziet ChatGPT een significante waardestijging, met prijzen variërend tussen $200 en $250. Deze positieve vooruitzichten worden ondersteund door factoren zoals technologische innovaties binnen het Solana-netwerk en een groeiende adoptie van de munt.

Daarentegen hanteert Google Bard, een andere prominente AI-analysetool, een voorzichtigere benadering. Bard projecteert een meer gematigde prijsrange voor Solana in 2024, namelijk tussen $100 en $200, met de kans op een verdubbeling in een optimistisch marktscenario.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC