Crypto crash
Bitcoin

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?

In anticipatie op de rentebeslissing van de Federa Reserve later vandaag, heeft de cryptomarkt een duidelijke bearish wending genomen. Bitcoin zag een abrupte daling van meer dan 5% binnen enkele uren, maar waarom?

In dit artikel duiken we dieper in drie cruciale technische indicatoren die kunnen verklaren waarom de cryptomarkt zo hard is gedaald.

BTC-prijs valt door cruciaal steunniveau

Sinds april vertoont Bitcoin een patroon van lagere dieptepunten (lower lows), wat duidt op een dalende trend voor de korte tot middellange termijn. Deze trend lijkt zich voort te gaan zetten in mei, aangezien de maand is begonnen met een nieuw dieptepunt. De BTC-prijs is vandaag gedaald tot onder de $57K, waarmee het de steunlijn van $58K doorbrak.

Het momentum is bearish

Bitcoin bevestigde vandaag opnieuw de dalende trend met de huidige prijsontwikkelingen. De bears hebben volledige controle aangezien de prijs in een vrije val lijkt te zijn. Als deze daling nog een maand aanhoudt, kan de prijs misschien dalen tot $52K of zelfs tot $48K, die de volgende belangrijke steunniveaus zijn.

Bearish Kruising in Wekelijkse MACD

De waarschuwingssignalen waren luid en duidelijk. Aan het begin van deze week maakte de wekelijkse MACD een bearish kruising. Dit is nooit een goed teken, en de prijsactie weerspiegelde dat snel in de afgelopen twee dagen. Gisteren stond Bitcoin onder de $64K en vandaag is het op $57K. Dat is een daling van meer dan 10% in 48 uur.

Vooruitkijkend, zolang Bitcoin boven de 50k blijft, blijft de macro-trend bullish. Als de prijs onder dat niveau zakt, zullen zelfs de meest optimistische investeerders beginnen te zweten. Zo’n scenario zou waarschijnlijk veel altcoins terugsturen naar hun startposities van begin 2023, voordat de bull-run begon.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?