Wat is KuCoin Token (KCS)?

KuCoin Token is een op Ethereum gebaseerde token die is uitgegeven door de cryptobeurs KuCoin. Houders van de token die dit op de exchange zelf doen krijgen als beloning een deel van de omzet.

KuCoin lanceerde de token in 2017 om mensen meer binding met het platform te geven en op een indirect manier ook een soort eigenaarschap te creëren. In eerste instantie kwamen er 200 miljoen KuCoin Tokens in omloop en het plan is dat KuCoin er 100 miljoen terugkoopt en vernietigd zodat er uiteindelijk nog maar 100 miljoen overblijven.

KuCoin is een wereldwijde cryptobeurs die qua volume meedoet op het hoogste niveau. Met 18 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen zijn er weinig beurzen groter dan KuCoin. De KuCoin Token staat centraal in het ecosysteem van het platform en moet de benzine vormen van het toekomstige decentrale handelsplatform. Op het moment van schrijven handelt de KuCoin Token voor een koers van 19,11 dollar en heeft het project een market cap van 1,879 miljard dollar. De voorlopige all-time high van de KuCoin Token staat op 28,80 dollar en die werd in december 2021 neergezet.

De KCS token heeft een enorme groei doorgemaakt in 2021. De prijs is dat jaar namelijk verdertigvoudigd, van $0,69 op 1 januari naar $21,38 op 31 december. Daarmee was KCS veruit het best presterende platform-token.

KuCoin logo

Wat is KuCoin Token (KCS)?

$ 0,00

 

Wat is KuCoin Token (KCS)? koers  
Prijs wijziging 24h   
Marktkapitalisatie   
Volume  
24h laag / hoog  
Rang  
All Time high   
All Time low   

Wat maakt de KuCoin Token bijzonder?

In zekere zin is de KuCoin Token een manier om direct te investeren in een internationaal handelsplatform en aanspraak te maken op de winst. 50 procent van de dagelijkse handelskosten op het platform gaan naar de tokenhouders. Daarmee is de KuCoin Token een vergelijkbare investering als de aandelen van Coinbase, waarmee je in principe ook aanspraak maakt op de winst. Het grote verschil is dat KCS tokenhouders met tenminste zes tokens zelfs dagelijks hun winst uitbetaald krijgen. De hoeveelheid aan beloningen waar een tokenhouder aanspraak op kan maken hangt af van het aantal tokens dat diegene bezit en het handelsvolume op het platform.

Op 1 april 2021 verdiende een gebruiker met 10.000 KCS zo’n 3,55 KuCoin Tokens ter waarde van destijds 19,56 dollar. Op basis van het 7-daagse gemiddelde verdiende KuCoin Shares tokenhouders een rendement van 11,65 procent op jaarbasis. KuCoin profileert zich via de KuCoin Shares dan ook als het handelsplatform van het volk.

Waar kun je KuCoin Tokens voor gebruiken?

Het meedelen in de omzet van KuCoin is niet de enige toepassing van de KuCoin Token. Je kunt de munt ook gebruiken om je handelskosten mee te betalen en 20 procent korting te genieten op je trades. Daarnaast is het met KuCoin Tokens mogelijk om mee te doen in de verkoop van nieuwe tokens in KuCoin Spotlight en kun je mee doen aan een Burningdrop. Daarnaast is het op SwirlPay, een decentrale betaaldienst, mogelijk om met KuCoin Tokens te betalen. Verder kun je bij Travala hotelreserveringen maken met KuCoin Shares, kun je bij PlayGame spellen spelen met KuCoin Tokens en zo zijn er nog veel meer toepassingen.

Uiteindelijk is de omzetfunctie op het KuCoin beursplatform natuurlijk de belangrijkste, want daar kun je direct en met alleen het risico van koersverlies een passief inkomen verdienen met je KuCoin Tokens.

Wat is de KuCoin Token Burn?

Eerder in het artikel hebben we het al gehad over de doelstelling van KuCoin om in totaal 100 miljoen KuCoin Tokens te vernietigen. Voorheen vernietigde het KuCoin team ieder kwartaal een flinke hoeveelheid tokens, maar vanaf januari 2021 is dat veranderd in een maandelijkse activiteit. Waarschijnlijk om vaker het ‘vernietigmoment’ te creëren en daarmee meer aandacht voor het platform te genereren. Vanaf heden reserveert KuCoin dus iedere maand 10 procent van de winst om tokens terug te kopen en vervolgens te vernietigen.

KCS burn
KCS token burn

Tijdens de meest recente vernietiging van KuCoin Tokens van maart 2022 heeft het team voor 4,812 miljoen dollar aan tokens vernietigd. In totaal zijn er in maart 238.178 KuCoin Shares voorgoed uit de markt gehaald. Dit proces gaat door totdat er uiteindelijk nog maar 100 miljoen KuCoin Tokens over zijn.

KCS burn
KCS token burn

De toekomst van KuCoin en KuCoin Token

Het grote doel van KuCoin is om de KuCoin Token een groeiende rol in het ecosysteem te geven. Waar de meeste tokens weinig functionaliteiten hebben moeten KuCoin Token uiteindelijk veel meer worden dan een simpele token. In 2021 is het KuCoin Token smart contract dusdanig aangepast om DeFi en DEX-toepassingen mogelijk te maken. Naast het gecentraliseerde handelsplatform wil KuCoin in de toekomst steeds meer decentrale diensten aanbieden.

KuCoin heeft voor 2022 onder andere als doel om het dagelijkse handelsvolume boven de 15 miljard dollar uit te laten komen en meer dan 25 miljoen actieve gebruikers op het platform te hebben. Daarnaast wil het de top 30 van CoinMarketCap bestormen, waar het momenteel op plek 54 terug te vinden is. Het zijn grote doelstellingen die het project in theorie kan halen als het de doelen uit de roadmap weet te behalen. Voor 2023 wil het zelfs de top 15 van CoinMarketCap in en meer dan 50 miljoen actieve gebruikers op de beurs hebben. KuCoin kan een hele zonnige toekomst tegemoet gaan, maar heeft ook een hoop concurrentie van de honderden andere beurzen die de wereld rijk is.

Wie is de oprichter van KuCoin?

Johnny Lyu is de mede oprichter van het handelsplatform KuCoin. In relatief korte tijd is het platform dus uitgegroeid tot één van de grootste beurzen van de industrie. In 2021 heeft Forbes KuCoin zelfs uitgeroepen tot één van de beste cryptobeurzen van het jaar. Voordat Lyu met KuCoin begon heeft hij ervaring opgedaan in de e-commerce,  auto en luxegoederenindustrie. Onder zijn leiding is het beursplatform uitgegroeid tot een platform waarop miljoenen mensen hun crypto kopen en verkopen vanuit meer dan 200 landen.

Johnny Lyu, KuCoin CEO -Portrait-636-2
Johnny Lyu – mede oprichter van KuCoin

KuCoin is daarmee een voorbeeld van hoe snel het kan gaan in de crypto-industrie. Net als Binance, dat ook een miljardenbedrijf is, loopt het pas net een paar jaar mee. Breng je in de cryptowereld de juiste mensen bij elkaar en bouw je een goed product? Dan kan je in korte tijd hele gave dingen bouwen. Met de opkomst van DeFi, NFTs en nog veel meer interessante vertakkingen van de crypto-industrie gaan we waarschijnlijk nog veel horen van KuCoin, dat op alle vlakken van de industrie wilde plannen heeft.

Johnny Lyu, KuCoin CEO -Portrait-636-2

Hoe kom ik aan KuCoin Tokens?

De meest logische manier om KuCoin Tokens te kopen is op de gelijknamige cryptocurrency exchange ‘KuCoin’. De crypto exchange wordt deel veel investeerders gezien als de #1 exchange om altcoins te kopen dus je kunt er zeker meer cryptomunten komen dan alleen de KuCoin token.