solana
Solana

ChatGPT voorspelt: Solana koers kan tot $350 stijgen in 2024

De altcoin Solana (SOL) zorgde in 2023 voor een verrassing met een indrukwekkende prijsstijging. Ondanks aanvankelijke kritiek, vanwege onder meer netwerkproblemen en zorgen over de mogelijke verkoop van SOL door de in problemen geraakte Amerikaanse exchange FTX, overtrof de munt de verwachtingen.

Solana wist zelfs boven de $100 uit te stijgen, waarmee het de sceptici het zwijgen oplegde. Een journalist raadpleegde de bekende AI-programma’s ChatGPT van OpenAI en Google Bard voor een voorspelling van de SOL koers in 2024. Wat kunnen we verwachten?

Waarom presteerde Solana zo goed in 2023?

Begin 2023 bevond de prijs van Solana zich nog net onder de $10. De munt had destijds te kampen met veel kritiek. Tegen het einde van het jaar echter, steeg de waarde van SOL aanzienlijk tot ruim $121. De huidige prijs staat rond de $96, wat neerkomt op een toename van ongeveer 860% sinds het begin van 2023. Een belangrijke drijfveer voor deze prijsstijging was de lancering van de Solana-smartphone en de hype rond memecoins zoals BONK.

Solana koers van $350 mogelijk volgens ChatGPT

Volgens een voorspelling van ChatGPT zou Solana (SOL) in het komende jaar zijn opwaartse trend kunnen voortzetten. De AI-tool projecteert dat de waarde van SOL aan het einde van 2024 ergens tussen de $300 en $350 zou kunnen liggen.

Zelfs in een bearish scenario, waarin de markt minder gunstig is, ziet ChatGPT nog steeds een aanzienlijke waardestijging, met een prijsbereik van $200 tot $250. Dit is aanzienlijk hoger dan de huidige koers.

In een bullish scenario zou SOL zelfs tot 3,5 keer zijn huidige waarde kunnen stijgen, volgens ChatGPT. De belangrijkste factoren die volgens ChatGPT bijdragen aan dit potentiële succes zijn de technologische innovaties binnen het Solana-netwerk en de toenemende adoptie ervan.

Google Bard doet een meer behouden prijsvoorspelling

Google Bard neemt een voorzichtiger standpunt in over de toekomstige prijs van Solana (SOL). Het AI-programma van Google voorspelt dat de munt in 2024 een prijs zou kunnen bereiken die varieert tussen $100 en $200. In een bearish scenario, wat een minder gunstige marktomgeving impliceert, zou de koers van SOL mogelijk nauwelijks veranderen ten opzichte van de huidige waarde. Echter, in een bullish scenario, wat duidt op een gunstiger marktklimaat, zou de prijs van de munt zelfs kunnen verdubbelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!