Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC

Twee bekende advocaten verwachten dat Ripple Labs de motie die het heeft ingediend tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) zal verliezen.

Deze motie is bedoeld om bepaalde expertbewijzen ongeldig te verklaren, wat Ripple zou helpen in hun zaak. Daarnaast heeft het bedrijf ook een motie ingediend om de door de SEC geëiste boete significant te verlagen.

De meest recente motie van Ripple betreft het gebruik van een verklaring van Andrea Fox door de SEC, waarbij Ripple de status van Fox als expert betwist. De SEC had Fox’s verklaring in maart als onderdeel van haar openingspleidooi ingebracht en classificeert haar als een samenvattende getuige, wat betekent dat zij bestaande feiten samenvat om de rechter beter inzicht te geven in de financiële gegevens van Ripple.

Ripple stelt dat de SEC de identiteit van Fox eerder had moeten onthullen tijdens het ontdekkingsproces. Volgens Ripple had de SEC, zelfs als Fox als samenvattende getuige wordt beschouwd, op basis van overeenkomsten en de rechtbankelijk vastgestelde planning haar identiteit voor het einde van de ontdekkingsfase moeten onthullen.

Gaat Ripple de motie verliezen?

Juridische experts, waaronder Bill Morgan en Jeremy Hogan, zijn verdeeld over de uitkomst van het geschil tussen Ripple en de SEC. Zij verwachten dat Ripple waarschijnlijk hun motie zal verliezen, wat een tegenslag zou kunnen betekenen voor het blockchainbedrijf in het verdere verloop van de zaak. Een beslissing van de rechtbank wordt binnenkort verwacht, en de SEC moet voor of op 6 mei reageren.

Hoewel de beslissingen over deze moties mogelijk een beperkte impact zullen hebben op de gehele rechtszaak, speelt er een veel belangrijkere kwestie rondom de door de SEC geëiste boete. De autoriteit eist een boete van $2 miljard, terwijl Ripple pleit voor een aanzienlijk lagere boete van $10 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten