Bitcoin

Tekort VS zal elk jaar 6 keer totale Bitcoin waarde bedragen

Het gemiddelde begrotingstekort van de Verenigde Staten zal in de toekomst nooit minder da $1 biljoen dollar per jaar bedragen. Dat is ongeveer 4,5% van het bbp. Dit blijkt uit de zorgwekkende gegevens die samen zijn gesteld door het Amerikaanse ‘Cogressional Budget Office (CBO).

De statistieken onthullen dat het jaarlijkse tekort in 2020 naar verwachting $12,2 biljoen dollar zal bereiken.


Tekort ten opzichte van BBP stijgt aanzienlijk

“Dergelijke tekorten zouden aanzienlijk veel groter zijn dan de 2,9 procent van het bbp dat de tekorten gemiddeld over de afgelopen 50 jaar lieten zien,” merkte het CBO zelf op bij de publicatie van de uitkomsten afgelopen september.

$1 biljoen dollar is meer dan zes keer de totale marktwaarde van Bitcoin en vier keer de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies samen.

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de enorme tekorten die landen elk jaar opbouwen. Onze wereld is gebouwd op schulden en dat kan niet lang goed gaan. Het tekort is niet het enige verontrustende aspect van het economisch beleid van Amerika. Eind vorig jaar bleek dat de totale schuld van het land hoger is dan ooit tevoren, namelijk $23 biljoen dollar.

Eenvoudig gezegd treden begrotingstekorten op wanneer de waarde van de uitgaven van een land de waarde van zijn inkomsten overschrijdt. Volgens analist Kling kunnen overheden fiat bijdrukken om dit verschil te dichten, maar dat is zeker geen langdurige oplossing. In dit nieuwe jaar drukte de Federal Reserve al $425 miljard dollar bij.


Geld bijdrukken is nooit de oplossing

In de geschiedenis is het vaker voorgekomen dat landen de tekorten tegen te gaan door enorm veel geld bij te drukken. Nog nooit in de geschiedenis is dit goed afgelopen. Op een gegeven moment ontstaat er hoe dan ook inflatie wat betekent dat al het geld minder waard wordt ten opzichte van daadwerkelijke producten.

Echter, of de Bitcoin een oplossing is voor dit probleem is echter ook nog maar de vraag. Een geldeenheid die niet gecontroleerd kan worden door overheden kan ook nadelen hebben.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?