amerika
Bitcoin

Amerika gaat volgende maand $425 miljard injecteren – 3x waarde van alle Bitcoins

De centrale bank van Amerika gaat de volgende maand minstens $425 miljard dollar aan niet bestaand geld de economie in pompen.

In een verklaring, die op 11 december werd vrijgegeven, bevestigt de Federal Reserve dat het de terugkoop operaties zal opvoeren. Dit zorgt voor een enorme geld injectie.


Federal Reserve gaat $425 miljard economie in pompen

De tijd van het jaar vereiste extra garanties voor banken, beweert de Fed. De terugkoop actie die de centrale bank wil uitvoeren zou ervoor zorgen dat er minder druk op de geldmarkt zal liggen.

De Open Market Trading Desk bij de Federal Reserve Bank of New York heeft het schema van terugkoop acties vrijgegeven. Hierin staat dat er in de periode van 1 maand, namelijk van 13 december 2019 tot 14 januari 2020, een enorm bedrag de economie ingeslingerd gaat worden. Zo luidt de verklaring.

De Fed bevestigt:

“In overeenstemming met de meest recente FOMC-richtlijn zal de desk terugkoop-operaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat het aanbod van reserves ruim blijft en om het risico van druk op de geldmarkt rond het einde van het jaar te verminderen die een nadelige invloed kan hebben op de uitvoering van het beleid.”

De terugkoop-acties op 31 december en 2 januari zullen $ 150 miljard bedragen. Tegen de deadline van 14 januari is het minimum dat de Fed verwacht te genereren $425 miljard dollar.


Het huidige financiële systeem is gebouwd op schulden

Dit soort acties lijken extreem, maar zijn vrij gebruikelijk. Toch blijft het een gevaarlijke actie. De banken creëren namelijk enorm veel geld en liquiditeit uit het niks. Je kunt zo’n actie goed vergelijken met het extra bijdrukken van fysiek geld.

Critici, die zich vaak in de Bitcoin community bevinden, benadrukken dat het een voorbeeld is van het falen van het huidige systeem. Nicolas Cary, vice-voorzitter van Blockchain.com, vertelt het volgende over het financiële systeem:

“Het systeem ontwikkelt zich wel, maar niet op de juiste manier: Het enige doel van economisch groei, is de groei zelf. Zonder schulden kan onze economie niet groeien, en dus is onze welvaart gebouwd op torenhoge schulden. Dit is een onhoudbaar systeem dat vroeg of laat weer zal crashen.”

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er in 1 maand zomaar 3x de totale marktwaarde van alle Bitcoins de wereld ingepompt wordt, vertelt ook Twitter analist Rhythm.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving