Telegram
Blockchain, Toncoin

Telegram kondigt plannen voor decentrale cryptobeurs aan

Het Telegram van de Russische ondernemer Pavel Durov is van plan om een eigen cryptobeurs te bouwen. Na de ineenstorting van FTX en enkele andere gecentraliseerde partijen, wil Telegram een oplossing bouwen die geen vertrouwen vergt. Telegram wil een decentraal alternatief handelsplatform op de markt zetten.

Veilig handelen

Het idee van de beurs is om mensen een veilige plek te geven om hun cryptovermogen te verhandelen en te bewaren. Bij monde van oprichter en CEO Durov laat Telegram weten dat het is begonnen met de ontwikkeling van non-custodial wallets en een decentraal beursplatform. Non-custodial wallets zijn wallets waarbij de gebruikers de volledige controle over de assets houden. Dit betekent dat het beursplatform hier geen enkele invloed op heeft.

“Op deze manier kunnen we de problemen oplossen die gecentraliseerde beursplatformen met zich meebrengen. De problemen die honderdduizenden crypto-gebruikers teleurgesteld hebben”, aldus Durov. Het ontwikkelen van Fragment, een decentraal veilingsplatform, kostte Telegram slechts 5 weken werk met 5 medewerkers. Opvallend is dat ook Durov zelf onderdeel was van dat team van 5 medewerkers.

Decentrale marktplaats

De decentrale marktplaats lanceerde afgelopen maand en heeft reeds 50 miljoen dollar aan Toncoin opgehaald met de verkoop van getokeniseerde gebruikersnamen voor het platform. De marktplaats leeft op The Open Network (TON), het blockchain project van Telegram. Met dit initiatief hoopt Telegram de industrie weer richting decentralisatie te sturen, het fundament waar alles ooit mee begon in 2009 toen Satoshi Nakamoto de Bitcoin blockchain lanceerde.

“De kleine groep machtshebbers begon hun macht te misbruiken”, zo spreek Durov verder. In het geval van FTX begon het beursplatform te gokken met de tegoeden van gebruikers. Dat zijn precies de praktijken die Bitcoin zou moeten voorkomen. Wat dat betreft is het zonde dat deze praktijken uit de traditionele financiële wereld ook hun weg naar crypto hebben gevonden.

Het is nu wachten op het decentrale beursplatform van Telegram. Op zich klinkt het allemaal veelbelovend, maar het daadwerkelijke bouwen van deze oplossing is natuurlijk een tweede. Het zou gaaf zijn voor de industrie als het Telegram lukt, maar dit is zeker niet de eerste poging om een veilige decentrale beurs te bouwen.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt