TON Stars
Altcoin, Toncoin

Telegram lanceert “Telegram Stars” voor digitale aankopen

Het sociale berichtenplatform Telegram heeft “Telegram Stars” gelanceerd, een nieuwe in-app-token waarmee gebruikers digitale goederen en diensten kunnen aanschaffen. Dit maakte Pavel Durov, CEO van Telegram, bekend in een bericht op 6 juni.

Eenvoudige betalingen voor digitale diensten

Met Telegram Stars kunnen mini-apps nu betalingen voor digitale diensten accepteren via in-app-aankopen op zowel Android als iOS. Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om hun Stars in te wisselen voor Toncoin (TON), de native cryptocurrency van Telegram’s “The Open Network”, via Fragment. Dit platform wordt voornamelijk gebruikt voor de handel in Telegram-gebruikersnamen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars hun Stars inzetten om hun apps binnen Telegram verder te promoten.

Subsidie voor advertenties

Telegram zal advertenties die met Stars zijn gekocht subsidiëren. Dit is een reactie op de 30% commissie die Apple en Google in rekening brengen voor de verkoop van digitale producten. Durov benadrukte dat deze maatregel ontwikkelaars economisch zal stimuleren om digitale producten op Telegram te bouwen. Als ontwikkelaars hun Stars herinvesteren in de promotie van hun app, zal de totale commissie vrijwel nul procent zijn. Dit maakt het lanceren van apps op Telegram economisch aantrekkelijker dan traditionele mobiele apps.

Toekomstige functies en succes van Notcoin

Toekomstige updates zullen extra functies en functionaliteiten aan Stars toevoegen, zoals cadeaus voor contentmakers. Telegram heeft eerder succes geboekt met Notcoin (NOT), een populaire app die binnen vijf maanden na lancering 35 miljoen gebruikers verzamelde. Notcoin is een “tap-to-earn”-token waarmee gebruikers NOT-tokens verdienen door verschillende sociale uitdagingen te voltooien.

Groei en adoptie van cryptocurrency

Meer dan 400 miljoen van de 900 miljoen Telegram-gebruikers interacteren maandelijks met Telegram-bots en mini-apps. In april lanceerde Telegram Tether op de TON-blockchain, in samenwerking met de stablecoin-uitgever om de acceptatie van cryptocurrency via het platform te bevorderen. Justin Hyun, directeur investeringen van de TON Foundation, benadrukte dat gebruikers niet langer door barrières hoeven te springen om een ander type crypto of token aan te schaffen.

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken