Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Teller Finance komt met openbare alpha voor NFT-houders

Het protocol dat leningen mogelijk maakt zonder onderpand genaamd Tellar Finance heeft de alpha-fase van een nieuw project bekend gemaakt.


Krediet ontvangen zonder onderpand

Hierdoor kunnen gebruikers van het platform krediet ontvangen zonder dat zij hiervoor een onderpand hoeven op te geven. Dit laatste moet normaliter wel bij andere DeFi-leenprotocollen. Dit is dan ook het grootste verschil tussen Teller en andere DeFi-leenprotocollen.

Om in aanmerking te komen, moeten gebruikers bezitten over een speciale NFT, genaamd de ‘Fortune Teller NFT’. Deze helft van de opbrengst van deze tokens zal worden ingezet om de toekomstige ontwikkelingen mee te bekostigen. In de alpha-fase zal er ‘slechts’ $10 miljoen kunnen worden uitgeleend, maar dit aantal wordt verhoogd na deze fase. Naar verluidt zullen ook diverse kunstwerken van verschillende bekende kunstenaars worden gemaakt in opdracht van Teller, zodat deze op hun netwerk geplaatst kunnen worden.

Ook moeten gebruikers van Teller hun bankrekeningen aan het platform koppelen, waarna de leenvoorwaarden worden berekent op basis van het kredietrisico-algoritme. Factoren zoals het hebben van significante bedragen op de bankrekening en een stabiel maandelijks inkomen zullen het maximale te lenen bedrag en de rentevoet gaan beïnvloeden. De leningen zullen vervolgens worden uitbetaald via een door de gebruiker te kiezen cryptocurrency of een stablecoin naar keuze. Door de blockchain-technologie in te zetten wordt de kredietrisicobeoordeling hierin gepubliceerd, via de validators van het Teller-netwerk. Hierdoor wordt alles op een transparante manier bijgehouden.


Uitrol in meerdere fasen niet onverwacht

Het is niet onverwacht dat Teller met een geleidelijke uitrol van hun platform komt. Deze geleidelijke uitrol komt namelijk bij steeds meer protocollen voor. Dit doordat steeds meer protocollen ervoor kiezen voor een ​​’bewaakte lancering’-strategie. Hierdoor worden de potentiële verliezen als gevolg van protocolstoringen of fouten beperkt. De alpha-fase zal naar verwachting enkele weken in beslag gaan nemen.

Alle leningen worden via de blockchain-technologie beveiligt. Deze beveiligde leningen van Teller werken op een vergelijkbare manier als platforms als Compound, waarbij gebruikers een onderpand moeten storten met een hogere waarde dan hun geleende bedrag. Deze vorm van uitlenen is voornamelijk handig voor het opbouwen van leveraged long- of -shortposities op cryptocurrencies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten