Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Gemeenschap steunt plannen van Do Kwon om het project nieuw leven in te blazen

De nieuwe Terra blockchain zal in de komende dagen worden gelanceerd en omvat een nieuwe distributie van LUNA tokens.

Meerderheid staat achter herlancering

Terra’s ‘voorstel 1623’ is goedgekeurd door de gemeenschap. Hierin worden plannen geschetst om het ineengestorte Terra-ecosysteem nieuw leven in te blazen.

Op 16 mei stelde Do Kwon, de bedenker van het Terra ecosysteem, de creatie van een nieuwe blockchain en de uitgifte van nieuwe LUNA tokens voor.

Volgens gegevens van Terra Station steunt 65,50% van alle stemmers het voorstel. Meer dan 20% onthield zich van stemming. 13,20% was tegen het voorstel.

Stemresultaten voor de nieuwe plannen. Bron: Terrastation

Na de succesvolle goedkeuring van de gemeenschap zal Terraform Labs (TFL) de nieuwe Terra blockchain gaan implementeren. De herlancering is gepland voor 27 mei. Er is ook een nieuw LUNA-token.

Het distributiemodel voor de nieuwe LUNA-tokens omvat 30% voor de gemeenschapspool, 35% voor LUNA-houders van voor de crash van het ecosysteem en 10% voor houders van Anchor-staked UST (aUST) van voor de crash, 10% voor LUNA-houders van na de crash, en 15% voor UST-houders van na de crash.

Snapshots van gebruikerssaldi werden genomen voor en na de crash van het Terra-ecosysteem. Gebruikers die gedurende de gehele periode hebben aangehouden, hebben recht op meerdere uitkeringen.

De verdeling van tokens is ook onderhevig aan een wachtperiode. Dit betekent dat gebruikers hun tokens niet onmiddellijk zullen krijgen op 27 mei.

Het voorstel omvat ook de verwijdering van Terra’s algoritmische stablecoin UST, naast andere items.

Wat is er met Terra gebeurd?

Eerder deze maand verloor de algoritmische stablecoin UST zijn dollarkoppeling en herstelde zich niet meer.

Algoritmische stablecoins worden bestuurd door smart contracts, in plaats van echte activa. In het geval van UST, is het algoritme een arbitragemechanisme tussen UST en LUNA, Terra’s eigen token.

Wanneer UST zakt, kunnen gebruikers de afgeprijsde stablecoins kopen en ruilen met $1 LUNA. Als UST boven de koppeling komt, kunnen gebruikers het tegenovergestelde doen.

Het algoritme bleek inefficiënt toen de dollarkoers van UST daalde. Hierdoor ontstonden enorme arbitragemogelijkheden tussen UST en LUNA. Het resultaat was dat de prijs van zowel LUNA als UST bijna $40 miljard van beleggers wegvaagde.

Volgens gegevens van CoinMarketCap is LUNA de afgelopen 24 uur met 14,10% gestegen en wordt het momenteel verhandeld tegen $0,0001844. LUNA daalde 100% vanaf zijn all-time highs van $119,18 in april 2022, een maand voor de crash.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten