Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Terra koopt wéér voor $230 miljoen aan Bitcoin

Het crypto project Terra heeft de recente prijsdip gebruikt om wéér 5.000 Bitcoins te kopen. Wallet gegevens bevestigen dat de Luna Foundation vandaag 5.040 BTC heeft gekocht. Dat betekent dat het nu 35.768 BTC tokens bezit.


Terra koopt weer voor $230 miljoen aan Bitcoins

Dat Terra vandaag opnieuw een groot aantal Bitcoins koopt is niet geheel onverwacht. Deze week vertelde de oprichter van het bedrijf, Do Kwon, namelijk dat zijn bedrijf pas net begonnen is met het kopen van BTC tokens. Hij vertelde in een interview zelfs dat hij plannen heeft om voor altijd BTC-aankopen te blijven doen.

Terra wil een “gedecentraliseerde Forex-reserve” bouwen met Bitcoin als onderpand. De stablecoin, TerraUSD (UST), zal zowel BTC als Terra’s native LUNA-token als back-up hebben.

Oorspronkelijk was het bedrijf van plan om voor $3 miljard aan BTC tokens in haar reserves vast te houden. Al snel bleek echter dat Terra dit zal uitbreiden tot $ 10 miljard. Do Kwon kondigde zijn nieuwste Bitcoin aankopen trouwens op een hilarische manier aan:

De non-profitorganisatie die is verbonden aan Terra, genaamd de Luna Foundation Guard (LFG), is de entiteit die de BTC reserves beheert. De nieuwste aankoop betekent dat het bedrijf nu de op 29 na grootste BTC wallet ter wereld heeft.


Terra is op weg om de grootste Bitcoin whale ter wereld te worden

Terra koopt zo snel BTC tokens dat het bedrijf binnen enkele maanden het bedrijf met de meeste Bitcoins ter wereld zou kunnen worden. Op dit moment is dat MicroStrategy, met een saldo van 129.218 BTC. Ter vergelijking: als Terra de rest van zijn toewijzingen van $10 miljard voltooit tegen de huidige Bitcoin prijs van $45.270, zou het ongeveer nog eens 184.800 BTC kunnen kopen.

De Bitcoin koers heeft echter niet echt gereageerd op de grote aankoop. BTC slaagde er niet in om de 200 MA, in de buurt van de $48.000, te doorbreken. Dat zorgde ervoor dat de prijs van de ene op de andere dag terugzakte tot onder de $46.000.

Do Kwon en Terra zien dit echter slechts als een mooie ‘buy the dip’ kans.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten