Bitcoin

Terra koopt wéér voor $230 miljoen aan Bitcoin

Het crypto project Terra heeft de recente prijsdip gebruikt om wéér 5.000 Bitcoins te kopen. Wallet gegevens bevestigen dat de Luna Foundation vandaag 5.040 BTC heeft gekocht. Dat betekent dat het nu 35.768 BTC tokens bezit.


Terra koopt weer voor $230 miljoen aan Bitcoins

Dat Terra vandaag opnieuw een groot aantal Bitcoins koopt is niet geheel onverwacht. Deze week vertelde de oprichter van het bedrijf, Do Kwon, namelijk dat zijn bedrijf pas net begonnen is met het kopen van BTC tokens. Hij vertelde in een interview zelfs dat hij plannen heeft om voor altijd BTC-aankopen te blijven doen.

Terra wil een “gedecentraliseerde Forex-reserve” bouwen met Bitcoin als onderpand. De stablecoin, TerraUSD (UST), zal zowel BTC als Terra’s native LUNA-token als back-up hebben.

Oorspronkelijk was het bedrijf van plan om voor $3 miljard aan BTC tokens in haar reserves vast te houden. Al snel bleek echter dat Terra dit zal uitbreiden tot $ 10 miljard. Do Kwon kondigde zijn nieuwste Bitcoin aankopen trouwens op een hilarische manier aan:

De non-profitorganisatie die is verbonden aan Terra, genaamd de Luna Foundation Guard (LFG), is de entiteit die de BTC reserves beheert. De nieuwste aankoop betekent dat het bedrijf nu de op 29 na grootste BTC wallet ter wereld heeft.


Terra is op weg om de grootste Bitcoin whale ter wereld te worden

Terra koopt zo snel BTC tokens dat het bedrijf binnen enkele maanden het bedrijf met de meeste Bitcoins ter wereld zou kunnen worden. Op dit moment is dat MicroStrategy, met een saldo van 129.218 BTC. Ter vergelijking: als Terra de rest van zijn toewijzingen van $10 miljard voltooit tegen de huidige Bitcoin prijs van $45.270, zou het ongeveer nog eens 184.800 BTC kunnen kopen.

De Bitcoin koers heeft echter niet echt gereageerd op de grote aankoop. BTC slaagde er niet in om de 200 MA, in de buurt van de $48.000, te doorbreken. Dat zorgde ervoor dat de prijs van de ene op de andere dag terugzakte tot onder de $46.000.

Do Kwon en Terra zien dit echter slechts als een mooie ‘buy the dip’ kans.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?