terra, luna, token stijgt
Altcoin

Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance

De waarde van Luna Classic (LUNC) is in de afgelopen week met 70 procent gestegen en staat voor de gehele maand op een plus van 44 procent. Op het moment van schrijven betaal je voor de tokens 0,0003142 dollar per stuk. Die stijgingen hebben alles te maken met de burn-beslissing van Binance.

Terra Luna classic koers
LUNC prijs stijgt met 70 procent – Bron: Tradingview

Wat heeft Binance besloten?

Luna Classic is de token van de beruchte Terra-blockchain die in mei van dit jaar implodeerde. Als gevolg van die implosie zijn er destijds biljoenen LUNA tokens bijgedrukt, in de hoop het protocol te redden. Dat is uiteindelijk niet gelukt. Een groep enthousiastelingen heeft daarna besloten om een doorstart te maken. Die doorstart gaat nu door het leven als Luna Classic.

Om die enorme hoeveelheid LUNC tokens naar beneden te brengen, heeft de gemeenschap nu een transactie-belasting ingevoerd. Op iedere transactie zit een ‘belasting’ van 1,2 procent die regelrecht naar een digitale brandstapel gaat. Van iedere transactie met LUNC wordt 1,2 procent van de tokens dus voorgoed vernietigd. Binance heeft kortgeleden besloten om hier op hun eigen manier aan mee te doen.

Binance doet duit in het zakje

Het beursplatform van Changpeng Zhao heeft namelijk besloten om alle handelskosten op de spot- en margehandel in LUNC op de brandstapel te gooien. Een token ‘op de brandstapel gooien’, betekent simpelweg naar een adres sturen waar niemand de private keys van heeft. Zo komen ze ergens te staan waar ze in theorie compleet onbereikbaar zijn en dus niet meer meedoen. Die haalt de munten in kwestie effectief gezien uit de roulatie.

Eén dag na de aankondiging van Binance stond de LUNC token al meer dan 55 procent in de plus. Als het goed is maakt Binance vandaag bekend hoeveel LUNC tokens er uiteindelijk verbrand zijn. Crypto-Twitter verwacht dat er tussen de 10 en 25 miljard LUNC tokens uit de roulatie gehaald worden. 

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?