europa
Altcoin, Terra Classic

Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is

Do Kwon, de oprichter en voormalig CEO van het gefaalde Terra, zou zich volgens de laatste berichtgeving schuilhouden in Europa. Als we de Zuid-Koreaanse staatsmedia mogen geloven, dan is Do Kwon’s verblijfplaats nu gedeeltelijk ontdekt.

Do Kwon in Europa

Op 3 november maakte het Koreaan Broadcasting System (KBS) bekend dat er geruchten gaan dat Do Kwon momenteel in Europa zit. De criminele oprichter van Terra zou via Dubai richting Europa gevlucht zijn. Op een zeker moment zou Do Kwon zelfs even in Zuid-Korea geweest zijn, maar op een latere datum is hij naar Singapore gevlucht.

Inmiddels is het paspoort van Do Kwon ongeldig verklaard en kan hij in principe nergens meer heen. Het is voor hem in ieder geval onmogelijk om legaal de grens over te steken. Do Kwon is echter niet zomaar iemand, hij heeft een groot kapitaal en waarschijnlijk ook de mogelijkheid om iets te ondernemen.

Voor zekere bedragen is het mogelijk om paspoorten te kopen en dat is iets wat Do Kwon waarschijnlijk heeft gedaan. Anders was het per definitie al een stuk lastiger voor hem geweest om te reizen.

Verblijfsland is bekend

Op dit moment is echter alleen het land waar Do Kwon zich zou bevinden bekend. Welk land dat is weet KBS, om wat voor reden dan ook, niet te melden. Het is nu de vraag of de autoriteiten van het land waarin Do Kwon zich bevindt weten waar hij op dit moment is. Daarna zou het in theorie mogelijk moeten zijn om hem te arresteren op basis van de Red Notice van Interpol.

Het lijkt erop dat de KBS hun informatie direct van de Seoul Southern District Prosecutor’s Office heeft, al heeft die autoriteit zelf nergens een publieke melding gemaakt. Wat dat betreft heeft het er alle schijn van dat het om een lek gaat. Voor de slachtoffers en de industrie is het te hopen dat er snel gerechtigheid komt. Types als Do Kwon zetten crypto in een kwaad daglicht en dat kan de industrie op dit moment niet gebruiken.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?