zuid korea
Altcoin, Terra Classic

Do Kwon moet paspoort teruggeven aan Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft Do Kwon, de oprichter van Terra, bevolen zijn paspoort binnen 14 dagen in te leveren. Als het paspoort niet wordt geretourneerd, loopt Kwon het risico zijn paspoort voor altijd te verliezen en kunnen nieuwe aanvragen afgewezen worden.

Bevel van Zuid-Koreaanse autoriteiten

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Do Kwon dus de opdracht gegeven om zijn paspoort terug te geven. Het bevel werd woensdag uitgevaardigd en vereist dat Kwon zijn paspoort binnen 14 dagen overhandigt. Als het paspoort niet wordt ingeleverd, wordt het ingetrokken. Dit betekent dat Kwon het land niet kan verlaten als hij in Zuid-Korea is.

De huidige locatie van Kwon is onbekend. Kwon staat momenteel op de rode lijst van Interpol. De oprichter van Terraform Labs zou in Singapore zijn, maar de lokale politie heeft onlangs bevestigd dat dit niet het geval is. Op de rode lijst staan voortvluchtigen die worden gezocht voor vervolging of om een straf uit te zitten.

Kwon zat zowel achter de TerraUSD (UST) stablecoin en de Terra (LUNA) -token, die in mei implodeerde toen de UST stablecoin zijn 1:1-koppeling verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hierdoor werd er ongeveer 40 miljard euro aan vermogen weggevaagd. De ineenstorting van Terra zorgde er ook voor dat verschillende cryptobedrijven failliet gingen, waaronder Three Arrows Capital en Vauld.

Vorige maand vaardigde het openbaar ministerie van Seoul in het zuidelijke district een arrestatiebevel uit voor Kwon. Kwon wordt beschuldigd van het overtreden van de Capital Markets Act van het land.

Geen security

Vorige week zei Terraform Labs dat het van mening is dat openbare aanklagers oneerlijk handelen en dat LUNA wettelijk geen security is die onder de kapitaal wet van het land valt.

Wij zijn van mening dat deze zaak sterk gepolitiseerd is en dat de acties van de Koreaanse openbare aanklagers blijk geven van oneerlijkheid en het niet handhaven van de door de Koreaanse wet gegarandeerde basisrechten.

– Terraform Labs

Kwon tweette onlangs dat hij niet op de vlucht is voor een overheidsinstantie. Hij ontkende ook de berichten dat zijn tegoeden, ter waarde van miljoenen dollars, door openbare aanklagers waren bevroren.

Altcoin nieuws

Dit zijn de 3 best presterende cryptomunten van het moment
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Tether brengt dollar en goudmunten naar Telegram
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’