Interpol
Altcoin

Interpol plaatst Terra-oprichter Do Kwon op de rode lijst

Zuid-Koreaanse heeft Interpol verzocht de oprichter van Terra, genaamd Do Kwon, op de rode lijst te plaatsen.

Aanklagers vragen Interpol om ‘Red Notice’ tegen Do Kwon

Het Openbaar Ministerie van het zuidelijke district Seoel is een procedure begonnen om Do Kwon op de rode lijst van Interpol te plaatsen en zijn paspoort in te trekken. Dit meldde de Financial Times op 19 september. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt er een melding gestuurd naar de politie in 195 landen over de hele wereld.

Deze stap komt nadat de politie van Singapore bevestigde dat Do Kwon niet langer in Singapore is. Terra-oprichter Do Kwon tweette dat hij niet op de vlucht is en zei dat hij met de autoriteiten zal samenwerken.

De aanklagers hebben zijn verweer echter weerlegd. Er werd beweerd dat hij ‘duidelijk op de vlucht is‘. Er zou voldoende bewijs zijn om de bewering te verdedigen. Bovendien had Do Kwon advocaten ingehuurd om duidelijk te maken dat hij niet van plan was op te komen dagen voor ondervraging.

Het openbaar ministerie van het zuidelijke district Seoel heeft een Zuid-Koreaanse rechtbank arrestatiebevelen laten uitvaardigen tegen Do Kwon. Hetzelfde geldt voor vijf directieleden, wegens overtreding van de wet op de kapitaalmarkt. Momenteel proberen de aanklagers de verblijfplaats van Do Kwon te achterhalen.

Op de vlucht sinds Terra-LUNA-crisis

De vermelding op de rode lijst van Interpol is een verzoek aan rechtshandhavingsinstanties in 195 landen. Het doel van zo’n vermelding op de rode lijst is om een persoon op te sporen aan te houden in afwachting van zijn uitlevering of soortgelijke juridische actie. Red Notices worden uitgevaardigd voor voortvluchtigen die worden gezocht om een straf uit te zitten.

Bovendien beweren de aanklagers dat Do Kwon op de vlucht is sinds de Terra-LUNA-crisis in mei. Directieleden van Terra, waaronder Do Kwon, zijn naar Singapore gevlucht werken en werken niet mee aan het onderzoek.

We doen ons best om hem op te sporen en te arresteren. Hij is duidelijk op de vlucht aangezien de belangrijkste financiële mensen van zijn bedrijf in die periode ook naar hetzelfde land zijn vertrokken.

– Interpol

Altcoin nieuws

Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
3 cryptomunten om goedkoop te kopen tijdens de marktdip
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving