Altcoin Nieuws

Terra-oprichter Do Kwon staat voor rechtszaak van 57 miljoen dollar

Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, is het doelwit van een nieuwe rechtszaak in Singapore, samen met de Luna Foundation Guard en mede-oprichter Nicholas Platias. De zaak is aangespannen door 359 individuen die claimen dat Do Kwon frauduleuze claims maakte over onder andere de stablecoin van Terra.

Op zoek naar compensatie

De 359 aanklagers willen gecompenseerd worden voor grofweg 57 miljoen dollar aan verliezen die zij geleden hebben tijdens de ineenstorting van het protocol in mei 2022. In het document schrijven de aanklagers dat zij simpelweg op zoek waren naar een stablecoin waarin ze zich konden verstoppen van de volatiliteit van de markt. Tegelijkertijd wilden ze daar een ‘schappelijk’ rendement op pakken.

Op de stablecoin van Terra werd overigens een rendement van 20 procent gegeven. Als je ook maar een beetje bekend bent in de financiële wereld, dan weet je dat een dergelijk rendement allesbehalve schappelijk is. Dat is extreem hoog voor een dollar-equivalent. Verder claimen de 359 slachtoffers van het protocol dat Do Kwon vanaf het begin al wist van de inherente zwakte van de stablecoin van Terra.

Do Kwon is spoorloos

Tot nu toe is het echter lastig om Do Kwon te vinden. De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben reeds een arrestatiebevel voor Do Kwon uitgevaardigd, maar zijn verblijfplaats is onbekend. Desondanks is Do Kwon wel actief op Twitter en laat hij met behoorlijk arrogante uitspraken nog regelmatig van zich horen. Voor iemand die grote groepen mensen miljarden dollars aan vermogen afhandig heeft gemaakt, zou het passender zijn om zich wat meer op de achtergrond te begeven.

Op het bovenstaande bericht van Ron, die hem direct vraagt waarom hij nog niet in de gevangenis zit, antwoord Do Kwon: “Ik weet het niet, het is best goede whiskey.” Hij speelt letterlijk met de mensen, waardoor het lijkt alsof we hier te maken hebben met een complete psychopaat. Het zou voor de industrie en de slachtoffers goed zijn als dit figuur snel opgepakt wordt en deze hele saga klaar is.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten