Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Terra prijs stijgt met meer dan 1000% in tijd van enorme volatiliteit

Terra’s LUNA-token heeft de afgelopen dagen zo’n 99% van zijn waarde verloren. De prijs daalde in 5 dagen tijd van $75 tot $0,000005. De token leek verdoemd om te verdwijnen, maar vandaag vonden investeerders toch weer een twinkeling van hoop.

De prijs van de LUNA token is vandaag met meer dan 1000 procent gestegen. Is het een laatste stuiptrekking of komt er toch nog iets van een Terra-opleving?

Is Terra’s LUNA token toch nog levensvatbaar?

Deze week stortte het hele Terra netwerk ineen. Dit gebeurde toen de algoritmische stablecoin van Terra, UST, zijn koppeling met de dollar verloor. De ontkoppeling vond plaats omdat een aantal grote crypto-investeerders de stablecoin dumpten uit angst dat de Bitcoin reserves van het project niet genoeg waren om de koppeling in stand te houden.

Dit in combinatie met de falende techniek die de UST stablecoin en de LUNA token elkaar in evenwicht zouden moeten houden zorgden ervoor dat de LUNA prijs hard crashte.

Vandaag kwam er eindelijk weer wat goed nieuws voor het project. Zo heeft de grootste crypto exchange Binance de LUNA token toch weer toegevoegd aan haar platform. Dit omdat het Terra-team ermee instemde de blokproductie op de Terra-blockchain weer op te starten.

Ook kwam Do Kwon, de oprichter van Terra, met een plan om het netwerk nieuw leven in te blazen. Hierdoor is het handelsvolume en de prijs van LUNA in de afgelopen 24 uur met meer dan 1000% gestegen. Handelaren hopen dat de LUNA token toch nog levensvatbaar is. Als dat inderdaad zo is zou dit volgens hen een mooi moment kunnen zijn om goedkoop tokens te kopen.

Do Kwon is diep bedroefd

Naast het herstelplan liet Do Kwon ook voor het eerst zijn emoties zien. De oprichter van Terra vertelde dat hij diep bedroefd en verwijst was door het hele voorval. Ook ontkende hij de geruchten dat Terra zelf betrokken was bij het orkestreren van de UST-dump.

“Noch ik, noch enige instelling waarbij ik ben aangesloten, heeft op enige wijze geprofiteerd van dit incident. Tijdens de crisis heb ik geen LUNA of UST verkocht”

“Ik geloof nog steeds dat gedecentraliseerde economieën gedecentraliseerd geld verdienen, maar het is duidelijk dat UST in zijn huidige vorm dat geld niet zal zijn”, voegde Kwon eraan toe. Het Terra-team werkt momenteel aan een “plan voor de heropleving van het Terra-ecosysteem”.

Het plan lijkt nieuwe moed aangewakkerd te hebben aangezien de LUNA prijs in de afgelopen 24 uur met 1.500% is gestegen. De volatiliteit van deze activa is echter “extreem” en als belegger is het verstandig zeer voorzichtig te zijn.

Altcoin nieuws

Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei
Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen
Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten