Sorry We Are Closed
Altcoin

Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC

Chris Amani, CEO van Terraform Labs, heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn activiteiten zal staken na een schikking van $4,47 miljard met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Afbouwen van activiteiten

Het bedrijf is van plan om belangrijke projecten binnen het Terra-ecosysteem te verkopen en de community controle te geven over de Terra-blockchain.

“[Terraform Labs] had altijd de intentie om op een gegeven moment te ontbinden en dat moment is nu. We zullen de activiteiten volledig afbouwen […] We waren goed gepositioneerd om dingen te versnellen als we de rechtszaak hadden gewonnen, maar helaas hebben we verloren en kunnen we als gevolg daarvan niet langer opereren,” aldus Amani.

Schikking met de SEC

De beslissing om te ontbinden volgt op de schikking van $4,47 miljard met de SEC, die verband houdt met de historische ineenstorting van de algoritmische stablecoin UST in 2022.

De schikking omvat een substantiële ontneming van $3,58 miljard – het opgeven van winsten die illegaal of onethisch zijn verkregen – en een civiele boete van $420 miljoen.

Binnenkort wordt een communityvoorstel geplaatst

Sinds Amani in juli 2023 het stokje overnam van Do Kwon, heeft hij de intentie van het bedrijf bevestigd om de activiteiten af te bouwen en niet-verworven en verworven holdings te vernietigen.

“@evan_docs zal binnenkort een communityvoorstel plaatsen om alle niet-verworven Luna van [Terraform Labs] te vernietigen. Alles wat nog gevestigd is in onze wallets zal worden verbrand door [Terraform Labs],” verklaarde Amani.

Hij benadrukte ook plannen voor een communityvoorstel om resterende verworven tokens te verbranden en de noodzaak van community-geleid bestuur van de Terra en Terra Classic (LUNC) blockchains.

Gemengde reacties van community

Het besluit om de teugels aan de community over te dragen, riep gemengde reacties op: sommigen uitten optimisme, anderen bekritiseerden het vorige leiderschap.

Alhoewel de meesten de verschuiving van de community naar LUNC steunden, bekritiseerde een communitylid de beslissing scherp in zijn reactie op Amani’s X-post.

De ontbinding van Terraform Labs heeft ertoe geleid dat de prijzen van LUNA en LUNC de afgelopen 24 uur met respectievelijk 5% en 2% zijn gedaald.

De schikking van $4,47 miljard met de SEC schept een belangrijk precedent voor de maatregelen die in de cryptosector worden genomen en onderstreept het belang van naleving van de regelgeving en governance.

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen