Bitcoin

Tesla aandeel boven $1.000 – overtreft marktkapitalisatie van Bitcoin

Tesla aandelen stegen gisteren tot $1.027 en de marktkapitalisatie steeg tot $188 miljard. Dat betekent dat Tesla meer waard is dan alle Bitcoins bij elkaar.


Door FOMO aangedreven

Gisteren heeft de waarde van Tesla aandelen een nieuw record bereikt van $1.027. Hiermee kwam de marktkapitalisatie op $188 miljard. Dit overtreft die van Bitcoin, die schommelt rond de $181 miljard.

Hoewel de waarde van Tesla aandelen en de prijs van Bitcoin niet met elkaar verbonden zijn, is er een symbolische vergelijking tussen beide. Dit omdat de zelfde FOMO lijkt plaats te vinden als die we in het verleden ook vaak bij Bitcoin hebben gezien.

De aandelenkoers van Tesla bereikt all-time-high. Bron: Tradingview

Zal de FOMO zich verspreiden naar Bitcoin?

Onlangs kondigde Tesla-CEO Elon Musk plannen aan om verder te gaan met de release van een autonome semi-trailer truck. Analisten speculeren dat deze beslissing de rally van het aandeel gedeeltelijk heeft gestimuleerd.

De hype rond de semi-truck heeft dus mogelijk een rol gespeeld bij het verhogen van de Tesla prijs. Echter heeft de hele aandelenmarkt de afgelopen week een opwaartse trend doorgemaakt.

De Nasdaq, een beurs die wordt gedomineerd door tech aandelen, waaronder Microsoft, Apple en Microsoft, zet ook zijn rally voort boven zijn recordhoogte. Ondanks de abrupte daling door het coronavirus van 37% van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) in maart, is de Nasdaq dit jaar meer dan 10% gestegen.

De koopwaanzin rond de aandelenmarkt is zo intens geworden dat professionele handelaren zeggen dat ze de afgelopen decennia nog nooit zo iets hebben gezien. Dennis Dick, een handelaar bij Bright Trading LLC, vertelde aan Reuters:

“In mijn 20 jaar ervaring heb ik nooit gezien dat handelaren aandelen rondduwen zoals ze nu doen.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Verschuiving van de vraag

Bitcoin daarentegen heeft sinds mei niet meer zoveel aankopen gezien. Het activum kende van maart tot april een sterke opwaartse trend. De prijs van BTC herstelde toen van $3.600 naar $8.000 en bereikte uiteindelijk een hoogtepunt van $10.440.

De merkbare verschuiving in de vraag van investeerders van risicovolle activa zoals Bitcoin naar aandelen doet de onzekerheid rond BTC op korte tot middellange termijn toenemen.

Bitcoin volume is consistent gedaald sinds mei. Bron: Skew

Particuliere beleggers in de VS concentreren zich voornamelijk op aandelen. Hierdoor vragen handelaren zich af waar de volgende vraagbron voor Bitcoin vandaan zal komen. Het antwoord hierop is institutionele instellingen. Dit zijn op het moment de partijen die de meeste Bitcoins opkopen.

Volgens Fidelity heeft meer dan een derde van de institutionele beleggers in de Verenigde Staten belegd in Bitcoin of Ethereum. Combineer dit met de recordhoge instroom van institutionele fondsen in Graycale’s Bitcoin investering en je zou kunnen concluderen dat instellingen de volgende Bitcoin rally kunnen leiden.


De cryptomarkt heeft behoefte aan koop-waanzin

Sinds eind mei is er een gebrek aan volume op de markt voor cryptocurrency. De handel op de spotmarkten is schijnbaar verschoven naar de Amerikaanse aandelenmarkt.

Om ervoor te zorgen dat Bitcoin een nieuwe aanhoudende opleving meemaakt, heeft het een hoger volume nodig, zoals in midden mei.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?