Bitcoin Nieuws

Tesla’s Bitcoin-aankondiging laat crypto markt stijgen

De cryptomarkt is in een paar uur tijd met $100 miljard gestegen dankzij het nieuws dat Tesla Bitcoin als betaling accepteert.


Het ‘Elon Musk-effect’

Als Elon Musk over Bitcoin praat, luistert de markt. Dat is ook vandaag weer het geval nu de oprichter van Tesla aankondigde dat het bedrijf Bitcoin zal accepteren als een vorm van betaling voor zijn auto’s. De BTC koers begon namelijk direct te stijgen na de aankondiging.

Dat Tesla vanaf nu Bitcoin betalingen zal gaan accepteren is niet eens het beste nieuws van vandaag. Musk liet namelijk weten dat het bedrijf al de Bitcoins die het ontvangt in crypto zal houden en niet zal omzetten naar dollars. Dat maakte veel los in de cryptowereld. De wereldwijde marktkapitalisatie schommelde rond $1,6 biljoen en schoot plotseling omhoog naar het bereik van $1,7 biljoen.

Binnen enkele minuten na de aankondiging steeg de prijs van Bitcoin. Van de ene op de andere dag handelde het zijwaarts rond $54.000, maar begon agressief te stijgen en zit nu comfortabel boven de $56.000. Het ziet ernaar uit dat de prijs zelfs door zal stijgen richting de $57.000.


Breder effect

Het nieuws had niet alleen effect op de BTC koers. Ook de altcoin markt begon direct met stijgen. Zo steeg Ethereum met 1,3% en BNB met 1,24%. In feite profiteerden bijna alle grote cryptocurrencies van het Elon Musk-effect, zoals te zien is in onderstaande prijsgrafieken.

Het Musk-effect – Bron: Newsbit

De enige munten die er niet zo positief op reageerden, waren Ripple en Uniswap waarvan de prijs afkoelde van eerdere winsten in de week. Theta Token zet ondertussen zijn prijsstijging voort, aangezien het nog eens 26% aan zijn prijs toevoegde. De streamingdienst is populair sinds Sony aankondigde dat het een knooppunt op het netwerk zou worden. Het wordt nu opgedreven door de belofte van een staking token ergens later dit jaar.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten