Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Elon Musk: ‘Je kunt nu een Tesla kopen met Bitcoin’

Elon Musk heeft vandaag op Twitter aangekondigd dat Tesla is begonnen met het accepteren van Bitcoin als betaling voor zijn elektrische auto’s. Op de website van Tesla is een Bitcoin-betaalknop verschenen.


Tesla’s kopen met Bitcoin is nu mogelijk

Ook voegde de CEO van Tesla toe dat de Bitcoin die aan het bedrijf wordt betaald, in zijn oorspronkelijke vorm zal worden behouden en niet zal worden omgezet in fiat-valuta; het zal worden toegevoegd aan de cryptocurrency-reserves die de autofabrikant al bezit.

Eerder dit jaar kocht Tesla zelf al $1,5 miljard in Bitcoin. In de SEC-aanvraag zei het bedrijf dat het van plan was om in de nabije toekomst betalingen in Bitcoin te accepteren voor zijn producten, inclusief zijn auto’s. Tesla had slechts zes weken nodig om zijn belofte na te komen.

Bitcoin betaalknop bij Tesla – Bron: Tesla.com

Musk onthulde ook dat het bedrijf alleen interne en open source software gebruikt en de Bitcoin-nodes rechtstreeks beheert.


Bitcoin prijs schiet omhoog

Bitcoin reageert positief op het nieuws en klom direct terug tot boven de $56.000, nadat het eerder deze week terrein had verloren. In de afgelopen weken hebben de tweets van Musk, over zowel Bitcoin als Dogecoin, geholpen om de markten in beweging te brengen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $56.500.

Bitcoin koers stijgt na aankondiging Musk – Bron: Tradingview

Musk heeft aangegeven dat Tesla-klanten buiten de Verenigde Staten later dit jaar met Bitcoin kunnen betalen.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten