Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Tesla gaat Bitcoin betalingen accepteren

Tesla is nu in staat om Bitcoin in reserves aan te houden, waardoor het bedrijf ook Bitcoin als betaling voor zijn auto’s gaat accepteren.


Investering van $1,5 miljard in Bitcoin

Tesla Motors van Elon Musk treedt in de voetsporen van MicroStrategy en andere bedrijven door een deel van zijn balans toe te wijzen aan Bitcoin. In de aanvraag bij de SEC kondigde het bedrijf aan dat het $1,5 miljard in Bitcoin had gekocht. Tesla houdt dit aan als investering en waardeopslag voor zijn overtollige geld. Het is momenteel niet bekend wat de gemiddelde aankoopprijs is en hoeveel BTC het bedrijf heeft verworven.

Als onderdeel van het beleid verwacht Tesla klanten de mogelijkheid te bieden om zijn auto’s met BTC te kopen, aldus de aanvraag. Naast Bitcoin staat het nieuwe investeringsbeleid van Tesla de aankoop van goud en ETF’s toe.

De aankoop volgt op de intrede van Elon Musk in de wereld van cryptocurrency. Het begon met slechts 0,25 BTC die een vriend naar hem stuurde. Hierdoor kreeg Musk interesse in cryptocurrencies en Bitcoin toen de bull run van 2021 zich ontvouwde.

Nadat hij zichzelf eerder ‘CEO van Dogecoin’ had genoemd, heeft hij enkele tweets gewijd aan de op een meme geïnspireerde munt. Dit veroorzaakte enige kritiek van prominente Bitcoin-fans, die het als onverantwoordelijk zagen. Desalniettemin lijkt het erop dat Musk’s openstelling voor Bitcoin grotere gevolgen heeft dan een wijziging van zijn Twitter-bio.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten