Bitcoin, Dogecoin

Tesla gaat Bitcoin betalingen accepteren

Tesla is nu in staat om Bitcoin in reserves aan te houden, waardoor het bedrijf ook Bitcoin als betaling voor zijn auto’s gaat accepteren.


Investering van $1,5 miljard in Bitcoin

Tesla Motors van Elon Musk treedt in de voetsporen van MicroStrategy en andere bedrijven door een deel van zijn balans toe te wijzen aan Bitcoin. In de aanvraag bij de SEC kondigde het bedrijf aan dat het $1,5 miljard in Bitcoin had gekocht. Tesla houdt dit aan als investering en waardeopslag voor zijn overtollige geld. Het is momenteel niet bekend wat de gemiddelde aankoopprijs is en hoeveel BTC het bedrijf heeft verworven.

Als onderdeel van het beleid verwacht Tesla klanten de mogelijkheid te bieden om zijn auto’s met BTC te kopen, aldus de aanvraag. Naast Bitcoin staat het nieuwe investeringsbeleid van Tesla de aankoop van goud en ETF’s toe.

De aankoop volgt op de intrede van Elon Musk in de wereld van cryptocurrency. Het begon met slechts 0,25 BTC die een vriend naar hem stuurde. Hierdoor kreeg Musk interesse in cryptocurrencies en Bitcoin toen de bull run van 2021 zich ontvouwde.

Nadat hij zichzelf eerder ‘CEO van Dogecoin’ had genoemd, heeft hij enkele tweets gewijd aan de op een meme geïnspireerde munt. Dit veroorzaakte enige kritiek van prominente Bitcoin-fans, die het als onverantwoordelijk zagen. Desalniettemin lijkt het erop dat Musk’s openstelling voor Bitcoin grotere gevolgen heeft dan een wijziging van zijn Twitter-bio.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen