tether, USDT
Stablecoin

Tether concurreert niet met traditionele banken

Tether CTO Paolo Ardoino spreekt zich via Twitter regelmatig uit over het bedrijf waar hij werkt. Nu zegt hij dat de grootste stablecoin-uitgever ter wereld zichzelf niet ziet als een concurrent voor banken, ondanks dat het een gigantische voorraad aan Amerikaanse staatsobligaties bezit. In een nieuw interview bij The Wolf of All Streets podcast, zegt Ardoino dat Tether niet in de positie is om traditionele banken aan het wankelen te brengen, omdat het een andere markt bedient.

Portfolio van 60 miljard

Tether richt zich volgens Ardoino op mensen die juist geen bankrekening hebben. Waar de meeste mensen in Europa en Amerika een bankrekening bezitten, is dat niet het geval in andere regionen van de wereld.

“Er zijn plekken op de wereld waar 70 procent van de mensen geen bankrekening hebben, omdat de infrastructuur slecht is. Ze zijn vergeten of niet interessant genoeg voor de financiële industrie. Dat is waar wij floreren en om die reden concurreren wij niet met de Amerikaanse en Europese bankenindustrie”, aldus Ardoino.

“Wij hebben een portfolio van iets meer dan 60 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en als ik de samenstelling van ons portfolio deel, dan leg ik ook uit dat we er niet zijn om het werk van banken in Europa of de Verenigde Staten te stelen”, zo gaat hij verder.

Tether creëert waarde voor de dollar

In het interview met The Wolf of All Streets claimt Ardoino zelfs dat Tether meer waarde creëert voor de Amerikaanse dollar. “We stelen geen banen of omzet van de Amerikaanse banken, maar we tackelen een markt die ook heel belangrijk is voor de Verenigde Staten”, zo legt Ardoino uit.

Het klopt inderdaad dat mensen in het buitenland Tether gebruiken om hun financiën te regelen. Wat dat betreft breidt Tether wel degelijk het bereik van de Amerikaanse dollar uit en je zou kunnen stellen dat dit goed is voor de Verenigde Staten.

De enige kanttekening die we kunnen maken is dat er nog nooit een volledige audit van de reserves en financiële gezondheid van Tether is gedaan. Daardoor blijven er twijfels over de daadwerkelijke staat en gezondheid van het bedrijf.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC