tether, USDT
Stablecoin

Tether domineert 70% van de markt voor stablecoins

Tether (USDT) is momenteel verreweg de meest dominante speler op de markt voor stablecoins. Het verschil in market cap tussen Tether en de nummer twee van de markt USDC van Circle, is inmiddels opgelopen van 10 miljard in mid-2022 naar ruim 65 miljard dollar op het moment van schrijven.

Daarmee domineert Tether nu 70 procent van de markt voor stablecoins, terwijl USDC het met 18 procent moet doen.

Het gat wordt groter

Zo wordt het gat tussen Tether en Circle bijna met de dag groter. Voor Bitcoin is dat misschien niet eens zo slecht.

Waarom?

Omdat Tether zich steeds meer bewijst als een bedrijf dat niet bang is om direct en indirect in Bitcoin te investeren. Met hun gigantische kapitaal haalt Tether momenteel enorme winsten binnen op de obligatiemarkten.

Die winsten gebruikt het vervolgens (15 procent) om direct in Bitcoin te investeren, maar ook worden delen van de winst gereserveerd om hun ambities in de mining-wereld te realiseren.

Wat dat betreft is Tether een zogenaamde “force for good” als het om Bitcoin gaat. Al zijn er nog steeds veel mensen die het bedrijf niet helemaal vertrouwen en denken dat de Tethers niet allemaal gedekt zijn door Amerikaanse dollars of daarmee vergelijkbare assets.

Samen goed voor 88 procent van de markt

Samen zijn Tether en USDC goed voor 88 procent van de markt voor stablecoins. Wat betekent dat er momenteel nog weinig ruimte voor alternatieven is.

Het eens competitieve Binance USD (BUSD) is vernietigd door de Amerikaanse autoriteiten en heeft nog maar 1,2 procent marktaandeel. Dat zal uiteindelijk naar 0 procent slinken, omdat het geen nieuwe stablecoins meer mag uitgeven.

Daarna komt het gedecentraliseerde DAI, wat na Tether en USDC de grootste stablecoin van de markt is. DAI heeft een market cap van 5,3 miljard dollar en daarmee een marktaandeel van 4 procent.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tether of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC