Stablecoin Nieuws

Tether doorbreekt $60 miljard marktkapitalisatie

De grootste stablecoin ter wereld op basis van marktkapitalisatie, Tether (USDT), blijft groeien, ondanks de recente crypto-prijscrash. De stablecoin heeft namelijk voor het eerst in zijn historie $60 miljard aan marktkapitalisatie bereikt. Hiermee is een nieuwe mijlpaal bereikt.


Stijging van maar liefst 580% in één jaar tijd

Dit is bereikt nadat Tether een nieuwe reeks munten heeft geslagen. Doordat de munt één-op-één gekoppeld is aan de Amerikaanse Dollar, moeten hier ook de reserves voor zijn. Door het extra aantal munten bedraagt de volledige marktwaarde van USDT op dit moment ongeveer $60,2 miljard, of een stijging ongeveer 580% ten opzichte van een jaar eerder.

Uit gegevens afkomstig van de blockchain-analyseservice ‘Whale Alert’ blijkt dat in de afgelopen 30 dagen maar liefst 6 miljard nieuwe USDT-tokens geslagen zijn. De laatste batch omvatte naar verluidt 1 miljard USDT-tokens, op 24 mei 2021. Tether heeft laten weten dat voornamelijk de institutionele en zakelijke vraag de belangrijkste reden zijn voor deze enorm positieve cijfers. Over de laatste twee (2) maanden heeft USDT herhaaldelijk nieuwe doelen bereikt in termen van marktkapitalisatie, door iedere maand $10 miljard aan tokens vrij te geven.


Weer in top 3 crypto’s

Door de toevoeging van zoveel tokens in zo’n relatief korte periode, staat Tether inmiddels weer in de top 3 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De stablecoin heeft hevige concurrentie met Binance Coin (BNB), die momenteel een marktkapitalisatie van circa $52 miljard vertegenwoordigt.

Door deze groei te laten zien, lijkt Tether zich niets aan te trekken van de enorme volatiliteit die cryptovaluta’s de afgelopen tijd hebben laten zien. Bitcoin verloor in deze periode bijvoorbeeld ruim $400 miljard, waardoor het momenteel ongeveer $720 miljard aan waarde vertegenwoordigt. Volgens de CTO van Tether, Paolo Ardoino, zijn de periodes van enorme cryptovolatiliteit vaak in verband gebracht met een stabiele groei van munten. Hierover verteld Paolo het volgende:

“Tijdens deze extreme afleveringen hebben we historisch gezien een stijging van de stablecoin-activiteit gezien, zoals blijkt uit de recente mijlpaal van $ 60 miljard van Tether naarmate de vraag blijft groeien. Gebeurtenissen zoals deze ondersteunen zelfs de kracht van het ecosysteem en helpen iedereen zich weer te concentreren op het bouwen in plaats van de afleiding van symbolische prijswinsten.”

Paolo Ardoino

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten