tether, USDT
Bitcoin, Stablecoin

Tether geeft interessante hint over einde Bitcoin bullmarkt

Tether (USDT) is de grootste stablecoin van de markt en data over die munt geeft interessante hints over de status van de bullmarkt van Bitcoin. Zo zagen we de supply van Tether in april en mei nog met 5% stijgen, terwijl dat er de afgelopen dagen slechts sprake was van een stijging van 1,5%.

Minder Tethers, dus geen bullmarkt meer?

In juni is de supply-groei van het aantal Tethers dus behoorlijk scherp gedaald, wat wijst op een afname van de liquiditeit in de cryptomarkten.

Volgens Fadi Aboualfa van Copper is dit geen goede ontwikkeling voor de bullmarkten van Bitcoin en Ethereum: “Dit impliceert dat er minder liquiditeit richting crypto beweegt, terwijl Bitcoin en Ethereum neerwaartse koersdruk ervaren; en altcoins nog verder terug vallen, zonder hoop op een significante rally op de korte termijn.”

Het dagelijkse handelsvolume in Tethers is ook behoorlijk afgenomen. Op 11 maart bereikte dit een all-time high van 767,22 miljard dollar, terwijl er op 24 juni nog maar een volume van 53,55 miljard dollar behaald werd.

Alles wijst erop dat er momenteel minder kapitaal richting de cryptomarkten stroomt. Dat is natuurlijk geen ramp, maar het moet ook niet te lang duren.

Nog geen man overboord

Het is zeker nog niet het einde van de wereld, want als we de grafiek met de groei van Tether erbij pakken, dan lijkt het alsof we nog vol in een opwaartse trend zitten.

Het kan dus prima dat we op dit moment even pauzeren, om straks weer rustig verder te klimmen. Daar hopen we natuurlijk nog steeds op.

Ook het macro-economische plaatje helpt op dit moment niet mee. De Federal Reserve wil de rente maar niet verlagen, terwijl de economische data uit Amerika steeds een beetje teleurstellend binnenkomt.

Zo is de Bloomberg US ECO Surprise Index, die het verschil tussen de daadwerkelijke data en de verwachtingen meet, op het laagste niveau sinds 2019 binnengekomen.

Komt er dan toch nog een recessie? Is dat waar de markt zich zorgen over maakt?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten