Stablecoin Nieuws

Tether haalt uit naar WSJ voor valse berichtgeving

The Wall Street Journal kwam deze week met een publicatie waarin het Tether, de uitgever van de USDT-stablecoin, beschuldigde van het gebruiken van valse documenten voor het openen van bankrekeningen. Tether zou die bankrekeningen op frauduleuze wijze geopend hebben om de toegang tot het traditionele financiële systeem te behouden.

‘Volledig onnauwkeurig en misleidend’

De reactie van Tether op het bericht van The Wall Street Journal liet niet lang op zich wachten. In een verklaring van 3 maart noemde Tether de rapportage van de gerenommeerde krant “oude beschuldigingen van lang geleden” en “volledig onnauwkeurig en misleidend.”

“Bitfinex en Tether hebben complianceprogramma’s van wereldklasse en houden zich aan de toepasselijke wettelijke vereisten inzake antiwitwaspraktijken, know-your-customer en antiterrorismefinanciering.” Het bedrijf zegt verder dat het een “trotse” partner is van de wetshandhaving en “regelmatige en vrijwillig” de autoriteiten in de Verenigde Staten en daarbuiten helpt.

Uiteraard duurde het ook niet lang voordat Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer van Tether, op de berichtgeving reageerde. Ardoino schrijft dat het bericht van The Wall Street Journal vol staat met misinformatie en onnauwkeurigheden.

Niet de eerst keer

Het is overigens zeker niet de eerste keer dat Tether op deze manier in het nieuws komt. Vanaf de begindagen tot en met het heden ligt het bedrijf onder een vergrootglas. Voor veel mensen en vooral journalisten blijft Tether een ondoorzichtige en daardoor mateloos interessante organisatie om te onderzoeken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een eerder artikel van The Wall Street Journal van begin februari, waarin zij claimden dat vier man ongeveer 86 procent van de firma in handen hadden sinds 2018.

Ook in december kreeg het bedrijf de wind van voren van The Wall Street Journal, dat claimde dat Tether niet voldoende liquide middelen had om zijn schulden te betalen als het in de problemen zou komen. Tether zelf reageerde daarop met de bovenstaande tweet en het plan om de ongedekte leningen in 2023 tot nul te reduceren.

Stablecoin nieuws

‘Tether heeft 1,7 miljard dollar aan extra reserves’
Ripple-advocaat haalt uit naar Amerikaanse autoriteiten
National Australia Bank maakt eerste internationale stablecoin-transactie
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin