tether, USDT
Stablecoin

‘Tether heeft 1,7 miljard dollar aan extra reserves’

Als je het aan Paolo Ardoino vraagt is Tether (USDT) op dit moment misschien wel de meest veilige asset op aarde tijdens de bankencrisis. In het eerste kwartaal van 2023 verwacht het bedrijf een winst van 700 miljoen dollar op te mogen schrijven, wat vergelijkbaar is met de winst van het laatste kwartaal van 2022.

Reserves van 1,5 miljard dollar

Die winst zou betekenen dat Tether een reservepot van 1,5 tot 1,7 miljard dollar op de plank heeft liggen. “Dat betekent dat ons eigen vermogen groeit naar 1,5 tot 1,7 miljard dollar, die dus bovenop de reserves komt die onze stablecoins voor 100 procent afdekken”, aldus Paolo Ardoino tegenover Cointelegraph.

Daarmee zou Tether volgens hem tot de veiligste assets op aarde behoren op dit moment. Waarmee hij natuurlijk verwijst naar de bankencrisis die momenteel gaande is in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat de scherpe kritiek die Tether de afgelopen jaren kreeg zijn vruchten heeft afgeworpen.

Je kunt het een beetje geluk noemen, maar door de hoge rentes verdient Tether momenteel gigantische bedragen op de miljarden dollars aan vermogen die het bedrijf beheert. Verder geeft Ardoino aan dat hij een gigantische liefhebber van Bitcoin is, wat volgens hem ook de hedge van Tether is.

De hedge van Tether

Het is onduidelijk wat Ardoino precies bedoelt met “de hedge van Tether”, maar het lijkt erop dat het bedrijf ook wat Bitcoin bezit. “Ik hou van Bitcoin en dat is onze hedge, dat is waarom we in Bitcoin zitten, omdat we die gasten die zoveel risico met onze stortingen namen niet vertrouwen”, aldus de Chief Technology Officer van Tether.

Eind 2022 slaagde Tether er zelf in om zijn exposure op commercieel schuldpapier tot nul terug te brengen. Commercieel schuldpapier zijn bedrijfsobligaties, die over het algemeen een groter risico dragen dan Amerikaanse staatsobligaties.

Tether hield die schuldpapieren aan, omdat daar natuurlijk een hogere rente op te verdienen valt. Nu kiezen ze voor veiligheid en die keuze valt momenteel helemaal niet slecht. De rente is namelijk behoorlijk opgeklommen als gevolg van de inflatie, waardoor ze nu op jaarbasis dus miljarden aan winst maken op hun holdings.

Ontwikkeling market cap van Tether. Bron: CoinGecko

Dit nieuws komt naar buiten op een moment dat de market cap van Tether maar blijft stijgen. Op het moment van schrijven tikt de market cap van USDT de 78,5 miljard dollar aan, wat het hoogste niveau is sinds mei 2022. Tether profiteert dus ook duidelijk van alle onrust die momenteel gaande is.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen