Tether TON
Stablecoin

Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst

Sinds de introductie van Tether op The Open Network (TON) op 19 april, is er al voor $60 miljoen aan deze stablecoin uitgegeven, waarmee het de elfde grootste blockchain voor Tether is geworden van de zestien die het ondersteunen.

Deze ontwikkeling werd aangekondigd tijdens de Token2049 cryptoconferentie in Dubai, waar de samenwerking tussen de uitgever van Tether en de TON Foundation werd bekrachtigd.

Ook XAUT gelanceerd op TON

Bovendien is ook de goud-gekoppelde Tether Gold (XAUT) stablecoin gelanceerd op TON. Het team achter The Open Network heeft benadrukt dat grensoverschrijdende betalingen nu direct, kosteloos en zo eenvoudig zijn als het sturen van een sms, wat een grote stap vooruit is voor de 900 miljoen Telegram-gebruikers.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, heeft verklaard dat Tether een “geweldige start” heeft gemaakt op het netwerk, met een initiële uitgifte van $35 miljoen USDT, die inmiddels is gegroeid tot $60 miljoen. De samenwerking maakt het voor Telegram-gebruikers mogelijk om direct overdrachten te verzenden zonder de noodzaak van een blockchain-adres of het downloaden van extra apps.

Bij de lancering worden volledig geïntegreerde opritten voor de meeste wereldwijde fiat-valuta’s aangeboden, met plannen om binnenkort ook wereldwijde afritten toe te voegen waarbij gebruikers hun ondersteunde fiat-valuta’s direct kunnen opnemen naar bankrekeningen of kaarten.

Grootste deel van TON uitgegeven op Tron-netwerk

Ondanks de groei op TON blijft het grootste deel van Tether’s circulerende aanbod, ter waarde van $109,8 miljard, zich op het Tron-netwerk bevinden, dat $57,8 miljard bezit. Ethereum volgt met $51 miljard USDT in omloop. De uitbreiding naar andere blockchains zoals Solana, Avalanche en meer, is deels ingegeven door de hoge netwerkkosten op Ethereum.

Met een marktaandeel van 69% van de totale marktkapitalisatie van stablecoins, blijft Tether de marktleider, gevolgd door Circle’s USD Coin, die een marktaandeel van 21% heeft met $33,7 miljard in omloop. De prijzen van Toncoin (TON) zagen een tijdelijke stijging van 22% na de aankondiging, maar zijn sindsdien weer gestabiliseerd.

Stablecoin nieuws

Nick van Eck: Stablecoins die rente betalen zijn geen stablecoins
Samson Mow: Ripple probeert ‘goedkoop te scoren’ met slecht nieuws over Tether
Ripple Labs dient handelsmerkaanvraag in voor nieuwe stablecoin “RLUSD”
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017