tether, USDT
Stablecoin

Tether maakt melding van nieuwe all-time high in zijn reserves

Je kent Tether vast wel als het bedrijf dat achter de grootste stablecoin ter wereld zit. Dan hebben we het natuurlijk over Tether of USDT. Regelmatig komt Tether negatief in het nieuws, omdat er weer mensen zijn die beweren dat het bedrijf zijn financiële huishouding niet op orde heeft.

In het eerste kwartaalrapport van 2023 schrijft Tether dat zijn reserves een nieuwe all-time high van 2,44 miljard dollar bereikten. Dat betekent een toename van 1,48 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2023.

81,8 miljard dollar aan assets

Verder claimt het bedrijf dat het in totaal 81,8 miljard dollar aan assets had aan het einde van het eerste kwartaal. Het is te hopen dat Tether inmiddels meer assets heeft, omdat de market cap van de stablecoin inmiddels is gegroeid tot 82,6 miljard dollar. Daarmee is USDT verreweg de grootste stablecoin van de markt op dit moment.

De nummer twee op de lijst USD Coin (de munt van Circle) volgt op een ruime afstand met een market cap van 30,1 miljard dollar. Naast het delen van zijn reserves, weet Tether ook te vertellen dat de meerderheid van zijn assets in Amerikaanse staatsobligaties zitten.

“Het werkt ook aan manieren om zijn afhankelijkheid van pure bankstortingen als een bron van liquiditeit te verminderen en in plaats daarvan de Repo-markten te gebruiken als een extra maatregel om een grotere mate van bescherming te garanderen voor zijn gebruikers door de liquiditeit te bewaken”, zo valt er te lezen in de verklaring.

Transparantie op één

Tether begrijpt dat het als stablecoin-uitgever in de spotlights staat en dat om die reden transparantie belangrijk is. Zeker omdat Tether in principe de grootste stablecoin van de markt beheert. “De reserves van Tether blijven extreem liquide”, zo deelt het in de verklaring.

Met liquide bedoelen ze dat de reserves snel omgezet kunnen worden in datgene wat nodig is om financiële brandjes te blussen: Amerikaanse dollars. Opvallend genoeg heeft Tether ook goud en Bitcoin in zijn reserves zitten.

tether reserves

Goud vertegenwoordigt ongeveer 4 procent van de reserves en Bitcoin is goed voor 2 procent van de reserves van Tether. Dat de markt wel vertrouwen heeft in Tether blijkt uit het marktaandeel van de stablecoin, die maar blijft stijgen en stijgen.

Stablecoin nieuws

Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Ripple CEO waarschuwt: ‘Amerikaanse actie tegen Tether kan grote crypto-crisis teweegbrengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?