Tether coin
Stablecoin

Tether print $4 miljard in één maand, wat is er aan de hand?

De market cap van Tether (USDT) explodeert al enige tijd en staat momenteel op meer dan 87 miljard dollar. Op dat vlak blijft de grootste stablecoin van de markt uitlopen op de concurrentie van Circle, in de vorm van USD Coin (USDC). Verder wist Whale Alert te spotten dat Tether van 19 oktober tot en met 10 november ruim 4 miljard dollar aan USDT heeft geprint.

Volgens toekomstig Tether CEO Paolo Ardoino was dat nodig om genoeg voorraad te hebben.

Wat doet Tether met dit geld?

Als we Paolo Ardoino mogen geloven, dan zijn dit geen Tether-munten die bedoeld zijn om meteen gebruikt te worden. Dit zijn munten die als het ware het stempel van Tether hebben en klaarliggen in de digitale kluizen op de blockchain van Ethereum om in gebruik genomen te worden, zodra er vraag naar is.

Het is als het ware een stukje voorraad die klaarligt voor een nieuwe stijging van de vraag naar de stablecoin.

Er zijn weleens mensen die zich afvragen of Tether zijn zaakjes financieel wel op orde heeft. Het bedrijf is de afgelopen jaren namelijk zo extreem geëxplodeerd in marktwaarde, dat sommige mensen daar hun twijfels bij hebben.

Om die reden wil Tether binnenkort een nieuwe feature lanceren, waarmee de reserves van het bedrijf in real-time gecontroleerd kunnen worden in 2024. Voor deze feature is overigens nog geen harde deadline gegeven.

Nieuwe CEO heeft grote plannen met Tether

Paolo Ardoino, de man die in december het roer als CEO overneemt, zegt dat Tether grootste plannen heeft voor de toekomst. Ze gaan binnen afzienbare tijd nieuwe componenten aan hun ecosysteem toevoegen die de Web2-industrie zal “vermorzelen.”

“We zijn dichtbij het toevoegen van een extreem krachtig stuk van de puzzel voor het Tether-ecosysteem. Er komen in totaal al 5 verbazingwekkende projecten aan voor 2024. Een paar daarvan kunnen sommige populaire gecentraliseerde Web2-diensten voorgoed vermorzelen”, aldus Paolo Ardoino.

Het is op het moment van publiceren overigens nog geenszins duidelijk om wat voor toepassingen het precies gaat en dus wat we van Tether kunnen verwachten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Stablecoin nieuws

Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Tether investeert $200 miljoen in neurotechbedrijf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’