Solana Nieuws, Stablecoin Nieuws

Solana Nieuws, Stablecoin Nieuws

Tether (USDT)-tokens gaan live op Solana-blockchain

De populaire stablecoin Tether heeft bekend gemaakt dat zijn USDT-token vanaf 9 maart zullen worden gelanceerd op de blockchain van Solana (SOL).


Concurrent van Ethereum

Met de integratie van de eerste laag wordt naar verluidt een breed scala aan projecten voor de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector. Ook zal het andere Web 3.0-activiteiten gaan ondersteunen.

Solana wordt regelmatig vergeleken met Ethereum (ETH) en wordt inimddels ook gepitcht als een ETH-concurrent. Hiermee wordt geprobeerd om meer DeFi-ontwikkelaars naar hun blockchain te gaan totdat de volledige voordelen van Eth2 officieel live gaan. Dit laatste kan echter nog even duren.

Door de overstap naar de blockchain van Solana, kunnen USDT-gebruikers nu meer dan 50.000 transacties per seconde uitvoeren. Hiernaast liggen de transactiekosten hiervoor erg laag, namelijk tot slechts $0,00001 per transactie.


De Solana Blockchain

De Solana Blockchain, dat in 2018 tot het leven geroepen is (destijds als Silk), heeft onlangs grote stappen gemaakt. Inmiddels heeft Serum, een gedecentraliseerde derivatenexchange hun platform op Solana gebouwd. De voornaamste reden hiervoor was de enorme snelheid van het netwerk en de functies die het met deze snelheden ondersteunt.

Dit geeft een mogelijk enorme concurrent aan Ethereum, in ieder geval totdat Eth 2.0 volledig gelanceerd is. Deze grote upgrade neemt een aantal belangrijke voordelen met zich mee voor onder andere gedecentraliseerde applicaties en exchanges. Ook wordt de snelheid van het netwerk aanzienlijk sneller en worden er oplossingen geïmplementeerd van de huidige schaalbaarheidsproblemen dat het netwerk kent. Ook komt de upgrade met een oplossing voor de huidige gaskosten. Deze gaskosten zijn mede door de aanzienlijke waardestijging en populariteit van Ethereum in eind 2020 en begin 2021 gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten