Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Tether verliest $7,4 miljard toen het kort zijn koppeling met de dollar verloor

Toen de stablecoin van Terra (UST) ineenstortte vorige week verloor Tether ook heel even zij koppeling met de dollar. Dit zorgde ervoor dat de totale waarde van alle Tether tokens, met meer dan $7 miljard is gedaald.

Tether verliest kort zijn koppeling met de dollar

De marktkapitalisatie van Tether daalde van een recordhoogte van meer dan $83 miljard op 11 mei tot $75,6 miljard vandaag. De afname van de marketcap van Tether viel samen met het feit dat de stablecoin vorige week kort zijn koppeling met de verloor. De munt herstelde zich echter binnen 36 uur waardoor het handelde al snel weer handelde rond de $1.

Tether verliest bijna $7 miljard aan marketcap – Bron: CoinMarketCap

Tether is niet bang voor een UST scenario

Gecentraliseerde stablecoins beweren voldoende fiat-reserves te hebben. Dit voor het geval gebruikers besluiten hun stablecoins te verkopen voor fiat-valuta’s. Deze reserves worden echter niet noodzakelijk in contanten gehouden. Dit maakt ook de traditionele stablecoins wellicht vatbaar voor een ontkoppeling scenario zoals bij UST.

In een ontkoppeling-scenario zoals bij TerraUSD kunnen gebruikers deze reserves op de proef stellen vanwege een verleidelijke arbitragemogelijkheid. Als een stablecoin onder de $1 is gedaald, kunnen beleggers de munt met korting kopen. Deze kunnen ze vervolgens inwisselen 1 dollar, waarbij de investeerder het verschil in eigen zak steekt. Precies dit zagen we kort opspelen bij Tether. Dit bedrijf had echter genoeg reserves om de ontkoppeling op te vangen.

Volgens Tether CTO Paolo Ardoino heeft het bedrijf de afgelopen dagen $7 miljard afgelost. Een recent rapport van Glassnode geeft aan dat er inderdaad voor meer dan $7,485 miljard aan USDT is ingewisseld.

Competitie rondom stablecoins neemt toe

Volgens Glassnode, groeide de marketcap van andere grote stablecoins, zoals USDC, BUSD en DAI toen USDT kort zijn koppeling met de dollar verloor. Terwijl het aanbod van USDT kromp, groeide USDC in dezelfde periode met $2.639 miljard. Dit is iets wat volgens Glassnode in tijden van stress inzicht kan verschaffen in de marktvoorkeur.

“Gezien de dominante groei van USDC in de afgelopen twee jaar, kan dit een aanwijzing zijn dat de marktvoorkeur verandert van USDT naar USDC als de favoriete stablecoin.

– Rapport Glassode

Net als USDT is USDC een stablecoin die beweert een 1:1 koppeling te hebben met de Amerikaanse dollar. USDC is ontwikkeld door de financiële dienstverlener Circle in samenwerking met Amerika’s grootste crypto exchange Coinbase.

Stablecoin nieuws

MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten