Stablecoin

Tether pompt nog eens 60 miljoen USDT in de markt

De afgelopen paar weken hebben enorme prijsdalingen laten zien op de crypto-markt, waarbij Bitcoin (BTC) met bijna 25% in waarde is gedaald. Maar niet alleen de cryptocurrencymarkt heeft een slechte tijd, de wereldwijde markten zitten in de put.


Aandelenmarkten

Zo hebben de aandelenmarkten wereldwijd grote klappen gehad. In Amerika is de aandelenmarkt het ergst achteruit gegaan sinds de financiële crisis in 2008. De CBOE Volatility Index (VIX) zit echter op het hoogste punt sinds de afgelopen 11 jaar.

Dit bleef ook niet onopgemerkt op het sociale netwerk van Twitter. Zo werd door Twitteraar Dan Tapiero opgemerkt hoe zeldzaam een dergelijke gebeurtenis eigenlijk is. De prijsactie op de wereldwijde markten hebben in de afgelopen 77 jaar naar verluidt slechts 2 keer hetzelfde patroon laten zien. Toch zou dit goed nieuws kunnen zijn aldus de Twitteraar “Na de storm, begint een nieuw tijdperk? zet hij in zijn Tweet neer. Desondanks de daling van BTC in deze periode, is de waarde van één BTC nog steeds 6,75% hoger geworden in 2020.


Volatiliteit

Dergelijke volatiliteit wordt echter vaker gezien in de crypto-wereld en is hiermee niet de eerste keer en naar verwachting ook niet de laatste keer dat dit is gebeurt. Volgens digitale analyse bedrijf TradeBlok zijn de gemiddelde dagelijkse koersschommelingen in de S&P 500 momenteel hoger dan die van Bitcoin (BTC).

Ook lijkt de val van Bitcoin in lijn te zijn met de Amerikaanse aandelen. Hierdoor wordt dit door sommigen gezien als bewijs van het feit dat cryptocurrency onderdeel wordt van de financiële markten wereldwijd.


Tether (USDT)

Doordat de wereldwijd economieën momenteel in een put zitten, worden er door diverse overheden geld in de markt geïnjecteerd. Zo ook in de Verenigde Staten (VS), waar $168 miljard in de economie wordt geïnjecteerd. Maar dit gebeurt niet alleen op de financiële markten. Ook Tether (USDT) injecteert extra vermogen de cryptomarkt in. Zo worden er 60 miljoen USDT-tokens in de markt geïnjecteerd. Dit werd duidelijk door de analysebot ‘Whale Alert’. Een week eerder waren ook al voor 2 keer 60 miljoen USDT-munten de markt op gekomen. Hierdoor zijn er in totaal momenteel 180 miljoen extra USDT-tokens de crypto-markt op gekomen.

Een groot gedeelte van deze munten zijn inmiddels verplaatst naar de populaire cryptocurrency exchange Binance. Het bleek namelijk dat de USDT-tokens op dit platform op was geraakt.